IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche направи уникално 911 Speedster по прищявка на VIP клиент

Дизайнерът и фен на марката Лука Траци сбъдна детска мечта, а боята кръсти... на кучето си

Porsche се възползва от Седмицата на автомобилите в Монтерей 2024, за да представи уникално произведение: 993 911 Carrera Speedster. Този модел е проектиран по поръчка на италианеца Лука Траци, индустриален дизайнер, фен на немската марка и колекционер на уникални варианти от нея.

 
Порше, Траци


Известният архитект, който работи с куп световни компании, притежава колекция от Speedster-и, но никога не е успявал да се сдобие с поколението 993 911. Нормално, тъй като това е кола, която никога не е съществувала като сериен модел. Само една бройка е произведена от изрично желание на Фердинанд Порше и е собственост на семейството. Има още един красавец, рекламиран от актьора Джери Сейнфелд, създаден от 993 Cabrio.

Тези две единици на този класически двуместен автомобил са произведени през 1994 г. Сега, 30 години по-късно, Porsche представи този уникален модел, базиран върху личната гледна точка на Лука Траци. Но вариантите Speedster на Porsche 911 са родени преди много време, по-точно през 1954 г. Тези модели се отличават с уникален външен вид с характерното си предно стъкло и заден капак.


Порше, Траци


Автомобилната марка сбъдна мечтата на дизайнера да създаде този спортен автомобил като фабричен проект. След като го направи, италианецът обясни как се чувства: „Като дете се влюбих лудо в Porsche Speedster. Мечтата ми беше да попълня колекцията си с 911 Speedster от серия 993. Движен от страст, проектирах външния вид. Исках да обедини стилистичните елементи на всички предишни Speedster“.
 
Всичко започна със среща между Траци и хората от Porsche, на която италианецът ясно показа каква е неговата визия чрез няколко скици и чернови. Започна производственият процес, в който присъства и дизайнерът, посещавайки няколко пъти завода. Друг личен принос на италианеца е жълтият цвят, който е кръстен Ото - така се казва кучето му.
 
 
Порше, Траци


Вицепрезидентът на автомобилната марка по персонализация и класика, Александър Фабиг, също говори за този нов модел, първият фабричен уникален автомобил, създаден от Porsche, подчертавайки важността на проекта.

„В тази форма и с тази широка гама от модификации, 911 Speedster е първият ни уникален модел, произведен във фабриката за краен клиент.. Този уникален автомобил, базиран на класическо Porsche 911 от 1994 г., демонстрира какво е възможно с нашата програма Sonderwunsch “ казва Александър Фабиг.
 
 
Порше, Траци


Двуместният автомобил има безброй детайли. От екстериора си струва да подчертаете задният капак и предното стъкло, които са ограничени от черна рамка. Друго любопитно за този модел е, че задният капак, типичен за Speedster, е изцяло преработен от Траци. Впечатляващи екстериорни аспекти са черните огледала и 18-цоловите алуминиеви джанти с Turbo дизайн, които също са боядисани в черно.
 
Вътре в автомобила преобладава черното с кожена тапицерия и жълти детайли, за да продължи тона на екстериора. На седалките можете да видите дизайн с жълти и черни квадрати, които са ръчно зашити. Таблото, лост за скорости, спирачки, централната конзола и облегалките са от карбон. В допълнение, този модел разполага с Porsche Classic Communication Management- модерно мултимедийно устройство с класически дизайн, което има персонализиран начален екран за клиента и разполага с навигация и Apple CarPlay.


Порше, Траци


По отношение на механиката - този модел също се отличава от тълпата. Двигателят, шасито, кормилното управление и спирачната система принадлежат на 911 Carrera RS (серия 993) . Този шестцилиндров боксер с въздушно охлаждане беше снабден с най-мощният двигател на Porsche по онова време – с работен обем от 3,8 литра и 300 к.с.
 
 

0 от 500