IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Citroen атакува пазара с по-евтин кемпер за четирима

Holidays предлага достатъчно екстри за семейна ваканция и приличен дизелов мотор

Citroen Holidays може да ви звучи като име на туристическа агенция. Не - наистина е за пътуване, но става въпрос за новия кемпер на френската фирма. Побира спокойно до 4 души (според компанията), нищо че изглежда като всяка кола, която оставя децата на училище.

 
Citroen Holidays


Да започнем с интериора. Има кухня, оборудвана със 160-литров хладилник, чифт газови котлони и мивка. Цялото устройство може дори да се изкара извън превозното средство, за да се превърне в подходяща площадка за барбекю. Изящно!

Другите удобства включват душ с до 25 литра съхранение на вода, което не предполага безкрайно къпане, както и тоалетна. Но пък няма да тичате до близкия поток. Благодарение на палатката в тавана са налични две двойни легла.Предните седалки се въртят, което ще бъде доста полезно за семейни вечери в игра на карти или нещо друго. Кемперът разполага с 230-волтова външна мрежа, съчетана с 95Ah батерия за захранване.
 
 
Citroen Holidays


Последните елементи в кабината включват преработено табло с 10-инчов инфоразвлекателен сензорен екран, който е съвместим с Android Auto и Apple CarPlay. Освен това ще получите волан с бутони и до 17 системи за подпомагане  и системи за безопасност.

Holidays ще бъде оборудван с дизелов двигател BlueHDI 180 и осемстепенна автоматична скоростна кутия EAT8, които гарантират 177 коня. Ускорението до стотака става за 10,6 секунди, а максималната скорост е 170 км в час. Напълно достатъчни за подобен автомобол.
 
 
Citroen Holidays


Citroen нарече микробуса "истински мобилен пашкул" и обещава "изживяване при пътуване без ограничения" за своите клиенти. Но ако наистина нещо е привлекателно – това е цената. Вече може да бъде поръчан на някои западни пазари, сред които този във Великобритания. Там цената му е 56 590 паунда или с над 10 000 по-евтино от конкурентите на Ford и VW. Първите доставки се очакват наесен. В България още не е обявен.


Още снимки на  Citroen Holidays - вижте в галерията:

 

0 от 500
  • #10
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 седмици )
    Ще го видим кемпера на панаира в Дюселдорф !
  • #9
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Лудория ( преди 3 седмици )
    Зависи от много неща. Всеки за кемпер/каравана/почивка гледа от своята камбанария. Разказваха ми за българи, които са си взели кемпер и обикалят Европа. Между 6 и 10 месеца в годината. Защото могат да си го позволят (кемпера беше нещо над 60 000 евро). Аз примерно не мога да си знам предварително кога ще почивам. Знам два дни по-рано. И за такъв случай кемпера е супер. Сега, ако имате села и в петък отивате да копате, разбира се не си заслужава... Демек, на всеки според нуждата и кефа! :)
  • #8
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Онзи ( преди 3 седмици )
    Много малко са местата където може да къмпираш на диво което обезсмисля покупката!
  • #7
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Друг Гост ( преди 3 седмици )
    До 5 - каква далавера - струва 56 000?!? Да приемем, че даваш по 100 паунда на вечер и че имаш 28 дни годишен отпуск - това са парите за 20 години! Изобщо не смятам, че и на къмпингите се плаща :-)
  • #6
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Друг Гост ( преди 3 седмици )
    Не ги разбирам тези кемпери. Вземи си нормална кола - в багажника палатките, газов котлон и ходи където искаш. Ако си голям мераклия си вземи каравана - може и под наем. Кемпера е негоден за всекидневна употреба - кола за веднъж в годината?!?
  • #5
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 седмици )
    5ти за Италия е толкова нп Евро. Вярно че лъмпинга може е някоя "далавера" повече,но не и нещо феноменално. Просто отвъд Калотина услугите са са си скъпи.. (без да навлизам в подрпбности)
  • #4
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 седмици )
    Хотел по Черноморието струва 100 лева на нощ минимум. И в Италия са по толкова на морето.
  • #3
    10 rate up comment 9 rate down comment
    До долния ( преди 3 седмици )
    Кое му е губавото в хотела има интернет тв душ вода и кърпи. Тва е за хипари дет не се къпат
  • #2
    9 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 3 седмици )
    По-хубаво от колкото да плащаш на хотелиери иззедници.
  • #1
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 седмици )
    Да, бус Т е бясна далавера, докато зареждашбда може да дремнеш. Иначе успех с е-бус, на някой къмпинг... или ако решиш да прекараш ноща на "диво място".