IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Следващият Citroen C4 ще е радикално различен

Преобразяването на гамата на французите е в ръцете на създателя на BMW X6

Citroen ще промени радикално облика на своя масов семеен модел С4, твърди Autocar на базата на шпионски снимки на следващото поколение и на разговори с дизайнера и изпълнителния директор на марката. Очакванията са следващата генерация да ползва много от чертите на концептуалния модел Oli, и напълно да скъса със спорния дизайн на сегашната кола.
  
   
Citroen Oli
Рендер на Autocar, показващ как би изглеждало следващото поколение на С4
  
    
„Ще пуснем на пътя кола, много подобна на Oli“, потвърджава шефът на дизайна на Citroën Пиер Льоклер пред Autocar. Компанията вече направи такава драстична промяна при по-малките C3 и C3 Aircross, а Льоклер подчертава, че те са разработвани успоредно с Oli и отварят пътя към „друга кола, която ще се появи след това и ще бъде доста изключителна“. Основните цели на този бъдещ модел - почти сигурно става дума за следващия С4 - ще са "функционалност, иновация и ниска цена - мобилност за всички“, добавя Льоклер. Той си спечели реноме още преди години със създаването на първото BMW X6.
  
   
Citroen C4 facelift
Фейслифтът на сегашния С4 ще дебютира в Париж и ако се съди по тези шпионски снимки на Autocar, ще носи някои от чертите на дизайнерската революция на Льоклер
  
   
Разбира се, тази промяна няма да се случи много скоро: актуалният С4 е още в средата на моделния си живот. Неговият наследник трябва да дойде най-рано през 2026, освен ако компанията не ускори нещата. Но елементи от новия дизайн със сигурност ще се появят още при фейслифта, планиран за дебют на автосалона в Париж тази есен.
  
    
Citroen C4 facelift
  
     
Следващият С4 ще бъде на бюджетната платформа Smart Car на Stellantis. Това ще е втората вълна модели върху тази архитектура, след като първата вече е факт в лицето на C3, C3 Aircross, Fiat Grande Panda и Vauxhall Frontera.

Изпълнителният директор на Citroën Тиери Коска приветства гъвкавостта на платформата и потвърди, че Citroën ще я използва за пускане на по-големи автомобили, намеквайки за планове за нов модел между C3 Aircross и следващото поколение C5 Aircross SUV.
  
    
Интервю на Пиер Льоклер за Automedia.bg вижте във ВИДЕОТО:

 
   

0 от 500
  • #7
    2 rate up comment 0 rate down comment
    21М ( преди 1 седмица )
    Някой в Citroen вярва, че колите трябва да са изчанчени, и дори странни. И при някой концепции на Nissan за определени пазари го има този момент.. Безумие е просто.. Да, има хора тия откачени идеи им допадат, и все ще се реализират някакви продажби.. Но все пак, има красота има и просто чудене как да се напаснат нещата. Различни са тези неща..
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 седмица )
    Оли е готин, ама те и за новия С3 казват, че има елементи от него, само дето аз не ги виждам. Иначе ако пуснат нещо дето да е като Оли, бих си взел (втора употреба след 5 години)
  • #5
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 седмица )
    Смеехме се че джипката на мъск е резултат от конглокс по рисуване в детската градина, ама ситроен явно са взели някой оли да имат ги рисува тия квадратните.
  • #4
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 седмица )
    Промяната и под капака...иначе, да си го сложат в Лувъра ако искат
  • #3
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Пустиняци ( преди 1 седмица )
    Зор ще видят докато не затъркат Ситроен!!! Пълни идьоти...
  • #2
    3 rate up comment 4 rate down comment
    фв ( преди 1 седмица )
    същият *** си е
  • #1
    5 rate up comment 11 rate down comment
    Факт ( преди 1 седмица )
    На никой не му пука кола за 50 бона е безсмислена.