IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електрическата хиперкола на BYD вдигна 375 км/ч

Това е с 66 км повече от обявеното от китайския производител, който гони рекорд на Rimac Nevera (ВИДЕО)

Супер спортната кола на BYD надмина очакванията. Китайски източници съобщават, че Yangwang U9, представен в началото на 2024 г., е направил повече от обещаващ дебют в тестовете на писта, достигайки впечатляващата максимална скорост от 375,12 км/ч.


YangWang U9


Това е забележително подобрение спрямо 309 км/ч, обявени от производителя по време на пускането му на пазара. Видео, публикувано на страницата на ThinkerCar в платформата X (бивш Twitter), както и друго в YouTube, потвърждават рекорда, поставен от U9. Обиколката е завършена при температура на въздуха 25°C и ниво на влажност 57%.

Всъщност тестовете на пистата най-вероятно са само „загрявка“ за нещо по-голямо. Два U9 наскоро бяха забелязани на „Нюрбургринг“, така че е вероятно BYD да се стреми към рекорд на Северната дъга, който може да бъде официално обявен през следващите седмици. За да стане това, китайската хиперкола трябва да подобри постижението на Nimac Nevera от 7 минути и 5 секунди..



Yangwang U9 има някои наистина невероятни характеристики. Най-екстремният автомобил, произвеждан някога от BYD, е оборудван със задвижваща система, състояща се от четири електрически мотора (по един на колело) с мощност от 326 к.с. всеки, за общо 1305 к.с. и 1680 Нм.

Автомобилът ускорява от 0 до 100 км/ч за 2,36 секунди, като е оборудван с батерия с капацитет 80 кВт/ч, която би трябвало да осигури пробег от 480 км според китайския цикъл CLTC. Освен това неговата 800-волтова архитектура означава, че колата може да се презарежда много бързо, от 30% до 80% само за 10 минути.


YangWang U9


Първите екземпляри ще пристигнат в китайските представителства на BYD през следващите няколко седмици, с начална цена от около 140 000 евро. Продажби в Европа засега не се предвиждат.


0 от 500
  • #2
    0 rate up comment 1 rate down comment
    до 1 ( преди 1 месец )
    Янгуанг У девет? *** няма никакъв проблем. Юруш народе на маслините
  • #1
    3 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Ето че китайците ще покажат на останалите Как се правят автомобили. А после обяснявайте че китайците копирали от Тесла и porsche. Ако копието е станало по-добро от оригинала, но на по-ниска цена, какъв е проблемът?