IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota ще плати на собствениците заради неприятни миризми в колата

Проблемът е в дефектен фабричен дизайн на охладителната система

Собствениците на Toyota Camry в Калифорния ще получат специални парични бонуси от Toyota, след като груповият им съдебен иск беше успешен. Шофьорите на Camry са се сблъскали с огромен проблем с образуването на мухъл в отоплителната и климатичната система и оттам - с доста неприятна миризма в салона на колите си.
  
   
Toyota, интериор
  
        
Според Carscoops собствениците на модела Camry XV50, екземпляри от който са произведени през периода от 2012 до 2015 година, ще получат парична компенсация за принудителна смяна на филтъра на купето поради появата на неприятната миризма.

Любопитното обача е, че въпросният групов съдебен иск е подаден през 2015-а, преди почти десет години. В него се съобщава, че шофьорите усещат неприятни миризми при включване на климатика и дори след ремонт миризмата остава. Но тогава от японската марка не реагират.

Ищците твърдят, че причината за проблема е дефектен фабричен дизайн на охладителната система, водещ до натрупване на влага в системата и появата на мухъл. Първоначално съдът във Флорида взе решение в полза на Toyota, но след като собствениците на Camry обжалваха, те го преразгледаха.

Това обаче се случва чак сега и от Toyota са се съгласили да уредят случая, въпреки че продължават да отричат всички обвинения. Всеки от ищците ще получи по 7 500 долара. Междувременно техните адвокати искат 4.1 милиона долара хонорари и 350 000 долара за разноски.

 

0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    До 2 ( преди 3 седмици )
    В митовете е така, но както виждаш в реалността Toyota 10 години обяснява, че това е проблем на клиента, дори когато я съдят. След 10 години и няколко милиона за хонорари на адвокати е постигнат успех за клиентите, да доказват, че няма как те да са виновни за мухлясващите климатици, а това е проблем още от проектирането.
  • #2
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Мъск ( преди 3 седмици )
    Мъска казва винаги - това е проблем на клиента!
  • #1
    3 rate up comment 6 rate down comment
    Не е възможно ( преди 3 седмици )
    Toyota произвежда изключително качествени автомобили. Собствениците нещо са объркали и са виновни. Ако беше Тесла, то по подразбиране производителя щеше да е виновен, защото произвежда некачествени автомобили. Поне такива митове се разпространяват по нашите ширини.