IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

1.6 милиона километра с Nissan без повреди: каква е тайната?

Постижението на този Frontier донесе на собственика му чисто нова кола

В свят, в който колите обикновено се сменят на всеки няколко години, историята на Брайън Мърфи и неговия Nissan Frontier от 2007 звучи като приказка. Зад волана на верния си пикап Мърфи е изминал повече от милион мили - 1,6 милиона километра - което се равнява на 40 околосветски обиколки! И това - без никакви сериозни повреди! Каква е тайната зад това феноменално постижение?
  
    
Nissan Frontier, милионник
  
       
Всичко започва, когато Брайън, уморен от рутината в офиса, решава да започне независим бизнес за доставки. Това е обяснението защо неговият верен Frontier е натрупал толкова много километри. Под капака е 2,5-литров четирицилиндров двигател QR25DE, който се използва не само в Frontier, но и в други модели на Nissan от онова време, като Altima, Sentra и X-Trail.
  
    
Nissan Frontier, милионник
Мърфи с първия си Frontier (вдясно) и с чисто новата кола, която му подариха от Nissan
 
  
        
Разбира се, за повече от 13 години експлоатация все пак са се наложили някои дребни ремонти. Брайън признава, че е подменил някои компоненти. Но двигателят и трансмисията си остават напълно оригинални.

Nissan, впечатлен от издръжливостта на Frontier и неговия собственик, не остана настрана, и подари на Мърфи чисто нов Frontier като знак на признателност за неговата лоялност към марката.
  
    
Nissan, 2.5 бензин, QR25DE
Постижението на Мърфи е особено впечатляващо, защото 2.5-литровият QR25DE на Nissan, с неговите алуминиеви блок и глава, не е причисляван към най-надеждните мотори
 
        
Каква е тайната на дълголетието на Frontier? Брайън твърди, че шофира внимателно, избягва резките ускорения и сам сменя маслото си на всеки 10 000 мили (16,000 км). Според него редовната поддръжка е ключът към дълголетието, защото предотвратява превръщането на дребните проблеми в големи. Мърфи се придържа към тази философия и с новата си кола, която получи през 2020 и на която вече е навъртял почти 400,000 километра.  
      
   

 

0 от 500