IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

И Mitsubishi премахва най-малкия си модел в Европа

След отпадането на Space Star моделите в сегмента съвсем намаляха

Времената определено не са добри за малките автомобили, тъй като увеличаващите се регулации в Европа относно защитата на данните, системите за подпомагане и емисиите ги правят прекалено скъпи. Затова много производители премахват тези коли от гамата си, като последната жертва е Mitsubishi Space Star. Той ще бъде спрян в края на тази или началото на следващата година.


Mitsubishi  Space Star


Mitsubishi Space Star все още се предлага, като цената му е нас е 37 990 лева за версията с механични скорости и 39 990 за CVT. Двигателят е един - 1,2-литров, бензинов с мощност 71 к.с.

Приспособяването на модела към новите изисквания ще оскъпи значително модела, който се появи на пазара през 2012 г., а последният му фейслифт е от 2021 г. Мястото на Space Star ще бъде заето от базовата версия на по-голямото Mitsubishi Colt, базирано на Renault Clio в базовата версия с 67 к.с., включително климатик и безжичен Android Auto/Apple CarPlay.


Какво се случи с другите модели от този сегмент (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500