IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайски бранд и руски дилър забъркаха скандал с Volkswagen

Новата марка Jetta се рекламира на пазар, на който са наложени санкции

Компанията FAV-Eastern Europe - дистрибутор на новата китайска марка Jetta, ударно рекламира нейното стъпване на пазара в Русия. Проблемът в случая е, че брандът е създаден от съвместното предприятие FAW-Volkswagen, а германците напуснаха местния пазар след инвазията на руските войски в Украйна.


Jetta VS7


Преди дни германският вестник Die Zeit съобщи, че технологиите на Volkswagen може да бъдат използвани в колите на Jetta, които ще се продават. От концерна реагираха незабавно, като съобщиха, че както те, така и партньорите им, стриктно спазват всички санкции и ограничения, наложени на Руската федерация.

За да станат нещата още по-объркващи, сайтът в интернет на дистрибутора FAV-Eastern Europe, на който беше обявено стъпването на Jetta в Русия, спря да работи. От дилърството обаче изпратиха съобщение до някои руски медии, в което описаха историята на флагманския кросоувър VS7. За него се твърди, че ще е първият модел на новата марка, продаван в Русия


Jetta VS7


Според информацията, VS7 ще се предлага в четири нива на оборудване, като автомобилът е базиран на платформата MQB на концерна Volkswagen и е оборудван с 1,4-литров турбо двигател с мощност 150 к.с. с. съчетан с шестстепенна японска „автоматична“ Aisin. Дължината на кросоувъра е 4624 мм, като така той представлява аналог на Skoda Kodiaq.

Продуктите на Jetta се продават в Русия чрез развита мрежа от официални партньори на марката. В момента FAV - Eastern Europe LLC тества руския пазар с цел по-нататъшно развитие на марката Jetta“, се казва в изявление на компанията.


Jetta VS7


0 от 500
  • #2
    3 rate up comment 1 rate down comment
    До Инфо ( преди 1 месец )
    Според законите в Китай, външни фирми са лимитирани до 50% собственост. Останалото е китайско, VAG нема думата там...
  • #1
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Инфо ( преди 1 месец )
    Марката Jetta, китайците я направиха специално за Русия, за да не ги пипат със санкциите. И никой не може да им каже нищо, подробности са това, че се произвежда на завода на ВАГ в Китай. Всичко е с "подкрепата и съдействието" на ВАГ.