IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Части от автоморга - какво трябва да знаете, когато купувате

Използването на употребявани детайли крие някои рискове

Ремонтът на много от употребяваните коли у нас се извършва с части втора употреба". В сервизите могат да ви намерят и нови, но често те са на непосилни цени. А и дори да сте склонни да платите за нова резервна част, то в много случаи трябва да чакате за доставката ѝ. А има възможност да спестите пари и време, като купите въпросната резервна част от автоморга. Въпреки това покупка от "сметището за автомобили" не винаги е добре.


автоморга


В някои случаи служителите на такива автоморги не се притесняват много от правилното демонтиране на компоненти и възли, което обещава на купувача проблеми по време на монтажа. А системата за съхранение на разглобени силови агрегати, да не говорим за частите на каросерията, е толкова далеч от идеала, че чак не е за вярване.

Но по един или друг начин, в редица случаи, закупуването на употребявана резервна част и точно това, от което се нуждаете, за да поправите автомобила. Просто трябва да подходите разумно към такива придобивки. Това за което трябва да внимавате, при покупката на употребявана част е: проверена функционалност, запазено качество, часта да е оригинална, защото има по-дълъг живот от афтърмаркет частите, възможност за връщане ако се окаже неработеща, да има алтернатива при нужда от замяна.

Освен това има части, които почти не се чупят от нормална употреба и тях не е проблем да вземете от автоморга, но има и такива, които са с много сложни механизми и не знаете дали не купувате същата или по-лоша от вашата, която искате да свените. Така че бъдете внимателни!


0 от 500
  • #4
    2 rate up comment 0 rate down comment
    abc ( преди 1 месец )
    Фар и заден стоп понякога е по-добре втора употреба. Новите са лъскави и малко дразнещо контрастират със съответния от другата страна на колата, който след години навън е поизбелял и помътнял. По-новите коли имат и проблем. Почти всички компоненти и блокове, които имат електроника са кодирани към конкретния автомобил и монтирането му на друг автомобил е проблем - не работи заради кодирането. И трябва или да се препрограмира нещото, или на автомобила на който се слага да му се свали кодирането.
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    abc ( преди 1 месец )
    Да, части от автоморга може да са много добър избор. Хем е по-евтино, хем пък и ресурси на планетата се спестяват. Но трябва да се внимава какво точно се взема. Особено пък важни за безопасността части. Части за климатичната система са също особен случай. Някой примерно купил големия радиатор(кондензатора), системата стои така с месеци отворена и компресора вътре от влагата е заминал. И някой друг пък после купува този компресор, но в вероятно да изкара дълго.
  • #2
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Пиночеп...за пиночет ( преди 1 месец )
    Освен теб Пиночете..
  • #1
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Пиночет ( преди 1 месец )
    И нито един професор не се е изходил, не е за вярване :)