IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Още един китайски производител ще строи завод в ЕС

Zeekr локализира производството в Европа, за да избегне увеличените мита

Zeekr е китайска публично регистрирана автомобилна компания и марка, собственост на Geely Automobile Holdings. От своя страна Geely, която се кани да стъпи и на родния пазар е марка, притежаваща шведската компания Volvo.


Zeekr


Като производител на електрически превозни средства Zeekr бързо набира популярност на международната сцена, но сега е изправена пред голяма пречка под формата на високи вносни мита в Европа. Те достигат до 37.6%, което накара компанията да преосмисли стратегията си. И вместо да понесе огромни финансови загуби, компанията реши да локализира производството си в Европа.

„Ние активно насърчаваме усилията за локализация в Европа и ще направим съобщения в подходящия момент“, казаха от китайската компания. Това решение е логичен отговор на променящата се ситуация.

Zeekr, който започна експанзията си на европейския пазар едва миналата година, вече се установи в Швеция и Холандия. Високите мита обаче създават сериозна бариера пред по-нататъшното развитие на марката. Стартирането на производство в Европа ще позволи на Zeekr не само да избегне митата, но и да получи редица предимства. Директното производство на коли в Европа ще намали транспортните разходи, както и времето за доставка до крайния купувач.

Очаква се скоро компанията да обяви подробности за производствената си стратегия, както и къде точно ще се намира заводът, който, както казват от компанията, ще бъде изграден за рекордно кратки срокове.


0 от 500