IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Експерти посочиха неочаквана причина за увеличения разход на гориво

Старите проводници с високо напрежение карат двигателя да харчи повече

Ненавременната подмяна на проводници с високо напрежение е изпълнена с редица неприятни проблеми, като често последствията от този пропуск могат да бъдат свързани с работата на двигателя, категорични са автомобилни експерти.


разход на гориво


И все пак - со какви негативни последици могат да доведат износените и повредени проводници? На първо място те затрудняват стартирането на двигателя или прекъсват неговата работа. В същото време заради тях се увеличава и рискът от непълно изгаряне на горивото. Това води до загуба на мощност на двигателя и намалена ефективност. Резултатът от всичко това е повишен разход на гориво.

В допълнение към отрицателното въздействие върху задвижващия агрегат, износените и дефектни проводници за високо напрежение могат да повредят други компоненти на автомобила. Така изтичане на високо напрежение през повредени проводници може да повреди бобините за запалване и електронния блок за управление

Затова и експертите препоръчват тези проводници да бъдат проверявани редовно и ако се открие някакво изнонсване или прекъсване, да бъдат заменени с нови, които гарантират по-ефективно запалване, лесно стартиране на двигателя и по-нисък разход на гориво.


0 от 500