IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Това е новият кросоувър на Geely и Volvo

Моделът Z20 е предназначен за Европа

Китайски журналисти успяха да заснемат, при това без никакъв камуфлаж, новия Lynk & Co Z20. Иновацията представлява компактно електрическо крос-купе на платформата SEA. Няма съмнение, че говорим за проекта 02 BEV - „глобален" модел, който ще навлезе на европейския пазар преди края на 2024 година. Съдейки по снимките, новият Lynk & Co Z20 ще сподели основните възли и агрегати със Zeekr X, а негови конкуренти ще бъдат BMW iX2 и Smart #1.


Lynk & Co Z20


„Родството“ между Lynk & Co Z20 и Zeekr X е очевидно, ако сравните линията на страничните стъкла на предните и задните врати, това се вижда ясно. Въпреки това екстериорът е напълно различен - общи части на каросерията между двете коли няма. Очакваната дължина на новия модел е около 4.5 метра. Интересно решение е ролята на спойлер е възложена на задната светлина.

По предварителни данни новият Lynk & Co ще заимства батерия с капацитет 66 кВт/ч и електрически двигатели от по-малкия Zeekr. Базовият кросоувър със задно задвижване ще развива 272 конски сили, а топ версията ще има 428 конски сили и система за задвижване на всички колела. Спецификациите станаха ясна предсрочно благодарение на Министерството на промишлеността и търговията на Китайската народна република.

В линията Lynk & Co кросоувърът Z20 ще бъде второто „чисто“ електрическо превозно средство след седана Z10. „Десетката“ ще бъде пусната на китайския пазар през есента, но представянето се състоя през юни, което означава, че остават само няколко седмици до пълната премиера на Z20, който ще се появи и в Европа.

Ще припомним, че марката Lynk & Co се подготвя и за влизане на българския пазар, което се очаква да се случи в края на тази или в началото на следващата година.


0 от 500