IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Седемте най-готини купета на нашето време

Тези модели се превърнаха в еталон в един от най-атрактивните сегменти

Двуместната кола винаги е била не просто средство за придвижване, а уникален атрибут и част от имиджа на собственика. Името „купе" отдавна е преминало от официално обозначение в маркетингов елемент, в който мнозина включват почти всяка кола с две врати. Има обаче разлика и тя е фундаментална. Ето двете основни характеристики на едно истинско купе:


Chevrolet Camaro


Триобемно тяло. Това означава, че не само двигателното отделение е отделено от купето, но и багажникът (т.е. само 3 обема). По този начин, дори кола с две странични врати, но с багажник, който се отваря заедно със стъклото, не е купе.

Формула на салона „2+2“. С други думи, едно истинско купе не може да има пълноценен „диван“ зад водача. Максимумът, който се допуска от каноните, са детските седалки. Алтернативният вариант е изобщо без втори ред. Само когато тези две условия са изпълнение, едно купе може да се счита за „чистокръвно“. А експертите от изданието Autonews посочиха 7-те най-ярки съвременни модела от този клас.


Седемте най-готини модерни купета (ГАЛЕРИЯ)


0 от 500
  • #9
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Франк ( преди 1 месец )
    Я ми покажете къде са трите обема в 911 смешници?
  • #8
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Порше ( преди 1 месец )
    911 ръчка това е истината
  • #7
    1 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Щом Камарото е отпред, класацията е наред!
  • #6
    2 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Не знам накаква база се правят тези класации и защо някой се опитва да налага мнение?!?! Ккато казало кучето :"Въпрос на вкус "и си облизало оная работа. Аз в такава класация бих сложил със сигурност и Додж Чарджър или Чаланджър - без значение :))
  • #5
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Чичо Кольо ( преди 1 месец )
    Лексус LC500 липсва в тази класация. 5L V8 двигател който издава невероятен звук!!!
  • #4
    5 rate up comment 7 rate down comment
    Илиян ( преди 1 месец )
    Да, много съм съгласен с колегата от първия пост. Годзила е силно подценявана кола, вероятно изкуствено наложено мнение от "конкОрентите", които не могат да го доближат :)
  • #3
    8 rate up comment 8 rate down comment
    Ха ха ( преди 1 месец )
    Мазератито кърти!До него другите изглеждат грозни, тромави и смешни коли за слепи,глухи и лишени от чувство за естетика индивиди с пари!
  • #2
    4 rate up comment 12 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Мазерати, Астон и BMW 8 - вън от класацията. Мерцедес GT? А по-малките, но по-култови купета - ТТ, BMW 4, Supra, Mustang?
  • #1
    7 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Специалистите казват "Класация в която присъства Nissan GT-R не може да съществува"! Този модел трябва да се изключва от каквито и да било сравнения, тъй като практически няма аналог.