IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Искате евтина градска кола с автоматик. Ето едно предложение

Hyundai Getz е прост и надежден, като струва по-малко от 7000 лева

Градска кола с автоматична скоростна кутия за 6 000 - 7 000 лева? Да, има такава на нашия пазар за употребявани автомобили, макар и да не се среща често. Става въпрос за Hyundai Getz, който се вписва в описания бюджет и разполага надеждна (акцент върху тази дума!) автоматична трансмисия в своя арсенал.


Hyundai Getz


Въпреки че има  минуси, тази кола не е лош избор за градски автомобил с автоматик. По-конкретно се ориентирайте към Hyundai Getz, производство 2006 - 2010 година.

По време на външната проверка на избрания от вас екземпляр си струва да проверите как се отварят вратите и дали се държат отворени - с възрастта ограничителите им се износват. Що се отнася до двигателите на тази „двупедална§ версия, е добре да се спрете на вариант с двигател 1.4 (97 к.с.) и четиристепенен автоматик.


Hyundai Getz


Скоростната кутия A4AF3 беше доста популярна в онези години и се намира на много други модели - на третото поколение Hyundai Accent и Elantra, на Matrix, както и на първото поколение Kia Cerato и на второто Rio. Кутията почти няма слаби места.

Единствените незначителни минуси са свързани със сензора за скорост на вала на тази трансмисия и окабеляването до датчика за претоварване, които не са особено надеждни. Поради тези проблеми е възможно четвъртата предавка да не се включва. Този проблем обаче е рядкост.


Hyundai Getz


Кутията обаче е чувствителна към качеството на маслото. Течността в Hyundai ATF SP III трябва да се сменя по-често. по-конкретно на всеки 80 000 км, както препоръчва производителя. Освен това този агрегат не обича честото приплъзване, тоест динамичното каране, като това е заради „деликатните“ лагери. Но като цяло тази кола е добър вариант предвид съотношението качество/цена


0 от 500