IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda стартира продажбите на новата Octavia RS

Спортната версия стъпи на пазара в Германия, ще се предлага и като комби

Чешкият производител Skoda започна продажбите на топ-версията на бестселъра си Octavia. Тя вече се предлага на пазара в Германия, като е достъпна както като седан, а така и като комби.


Skoda Octavia RS


Спортният модел следва стила, демонстриран от фейслифта на стандартната Octavia, като получава по-модерен и атрактивен външен вид, съчетан с редица нови технологии. Новата Octavia RS получава по-агресивен дизайн най-вече зарази лъскавото черно, което се появява на решетката на радиатора, корпусите на огледалата за обратно виждане и лайстните на страничните прозорци.

Всичко това е допълнено от 18-цолови алуминиеви джанти, също боядисани в черно. Този цвят е използван още за задния спойлер и надлъжно разположените рейки на покрива. Skoda Octavia RS е на върха на гамата, така че стандартното оборудване е много богато и включва почти всички функции и опции, предлагани за стандартния модел.

Под капака на спортната версия е поставен 2,0-литров бензинов турбомотор TSI, чиято мощност е увеличена до 265 к.с. Задвижването е предно, като Octavia RS получава електромеханичен диференциал, за да усвои потока от мощност, който се прехвърля чрез седемстепенната автоматична трансмисия DSG. Ускорението от 0 до 100 щм/ч отнема 6 секунди, а максималната скорост е 250 км/ч.

Както споменахме, Octavia RS вече се предлага на пазара в Германия, като цените на седана стартира от 46 990 евро, а на комбито - от 47 790 евро.


0 от 500
  • #7
    3 rate up comment 1 rate down comment
    dak ( преди 1 месец )
    Близо до цената на тази октавия е голф 8R както и т рок R , и двете са 4х4 и 300+ също и Купра с този мотор , с леки купета и бързи кутии , при това положение няма много смисъл от шкодата . Към разбирачите с бързите коли на магистралата . Хора , купете си нова кола било то шкода и не се занимавакте със стари БМВта , Мерцедеси и всякакви подобни кошове , тези коли след 7та ,8 та година са постоянно в бокса :))) по често се правят от колкото карат , но свят шарен , мазохисти всякакви !
  • #6
    1 rate up comment 6 rate down comment
    JDM ( преди 1 месец )
    Верно големи ръбели са на магистралата шкодаджиите....карам 3.3 400кс....винаги ги бъзикам...
  • #5
    2 rate up comment 2 rate down comment
    До 4 ( преди 1 месец )
    Ти без комплексите ,.кво караш? И въобще , що за тъпо изказване? Шкода е лоша.кола, понеже някакви фирми са я избрали за служебна? Тва ли искаш да кажеш? Май малко те яд , че нямаш служебна кола, а? Най-знаеш коя е най-добрата кола на света? Служебната.
  • #4
    3 rate up comment 9 rate down comment
    БайБоцимир ( преди 1 месец )
    Като видя Шкода на магистралата да се пъне в лява лента с *** газ, гледам да го пускам по пързалката да се мъчи, че обикновено ги карат някакви меринджеи средна ръка и май комплексите им са в излишък.
  • #3
    2 rate up comment 10 rate down comment
    Propov ( преди 1 месец )
    50 хил. евро за Шкода. Ей, едно време им викахме Шкодилак , ама пророци ще излезем. Подгониха Кадилак, засега ценово, лукса... после.
  • #2
    14 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Уникален автомобил
  • #1
    4 rate up comment 14 rate down comment
    Доктора ( преди 1 месец )
    Тези луди ли са!? 47 000 евро за това!?