IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Обрат за Ineos: Вместо електромобил - V8

От офроудър с 51 см просвет до рали звяр: вижте шестте новости, показани от англичаните

Британският производител на офроудъри Ineos отлага за неопределено време дебютира на електрическия си модел Fusilier, но за сметка на това представи прототипи с V8 и рали версии на Фестивала на скоростта в Гудууд.
  
   
Ineos, Гудууд 2024
  
     
Ineos показа общо пет различни концепта по време на шоуто, като всички те са потенциално готови за серийно производство. Другата новост от марката бе Grenadier Detour - първи автомобил от новото поделение за поръчкови автомобили, наречено Arcane Works.

Компанията Ineos Automotive бе създадена от Джим Ратклиф, собственик на химическия концерн Ineos и втори по богатство във Великобритания. Дългогодишен почитател на оригиналния Land Rover Defender, Ратклиф се опита да спаси модела от гибел и след като JLR отказа да му продаде правата, разработи Ineos Granadier.
  
   
Инеос Гудууд 2024, Ineos
  
     
Плановете на фирмата включваха добавяне на по-малък електрически кросоувър, наречен Fusilier, но при отлива от електромобилите и политическата несигурност Ineos смята да отложи проекта. Все пак това не изключва вероятността за поява на електрически Grenadier. "Платформата на Grenadier с носеща рама е много гъвкава, така че обмисляме много бъдещи продукти и лимитирани серии", заяви новият главен изпълнителен директор на марката Лин Колдър.
 
   
Вижте 6-те новости от Ineos в Гудууд (ГАЛЕРИЯ):


 
    

 

0 от 500