IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ineos Grenadier се превърна в брутален пикап

Quartermaster дебютира с 6-цилиндрови двигатели на BMW

Новият британски автомобилен производител Ineos Automotive започна да разширява гамата си, като на Фестивала на скоростта в Гудууд представи Quartermaster - пикап версия на първия си модел Grenadier.


Ineos Quartermaster


Бруталният на вид, а и като характеристики модел, повтаря дизайна и техниката на големия SUV, представен през миналата година, като получава двойна кабина за петима души. Каросерията на пикапа е разтегната с 305 мм, за да може да бъде добавен товарен отсек с полезен капацитет 769 кг. Той е с размери 1564 мм дължина и 1619 мм широмина, така че побира стандартен европалет. Подобно на обикновения Grenadier, Quartermaster може да се похвали с капацитет на теглене от 3500 кг.

Клиентите ще могат да избират от познатите редови 6-цилиндрови двигатели на BMW - B58 или B57. Първият е 3,0-литров бензинов с 282 к.с. и 450 Нм, докато втория е 3,0-литров дизел с 245 к.с. и 530 Нм. И двата мотора позволяват на Grenadier Quartermaster да достигне максимална скорост от 160 км/ч, като ускорението от 0 до 100 км/ч при бензиновия вариант отнема 8,8 секунди, а при дизеловия – 9,8.


Ineos Quartermaster


Пикапът не е загубил офроуд качествата на SUV, тъй като разполага с блокаж на централния диференциал и двускоростна трансферна кутия още в стандартно оборудване. Срещу допълнително заплащане Grenadier Quartermaster може да бъде оборудван с предни и задни блокажи на диференциала. Подобно на стандартния модел, камионът има оси с твърда греда Carraro и спирачки Brembo.

Ineos Automotive посочва просвет от 264 мм и дълбочина на газене от 800 мм.Както при SUV-модела,скоростната кутия е 8-степенна автоматична ZF, която е съчетана със система 4х4. Джантите се предлагат в размери 17 и 18 цола с гуми с размери съответно 265/70 R17 и 255/70 R18.


Ineos Quartermaster


Пикапът вече може да бъде поръчан във Великобритания, а по-късно ще се предлага и на други пазари. Цените на пикапа стартират от 78 000 евро, посочват от Ineos Automotive.

Quartermaster ще повтори нивата на оборудване на SUV-модела - Standard, Trialmaster и Fieldmaster, като ще се предлагат и няколко допълнителни аксесоара, включително багажник на покрива, заключващ се ролков капак, водоустойчив платнен сенник и рамка за леглото, където има четири халки за закрепване.


Още снимки на пикапа - вижте в галерията:

​​​


0 от 500