fallback

Такава ли ще е следващата Toyota RAV4?

Популярният SUV може да вземе стилистиката на по-малкия C-HR

Като за компания, която винаги е претендирала да е на гребена на вълната в технологиите, Toyota напоследък разтяга доста във времето обновяването на гамата си. Актуалната Corolla е пазара вече седма година, а RAV4 - моделът с най-голям принос за печалите на компанията - не е много по-млад. Актуалното пето поколение (XA50) дебютира през есента на 2018 и междувременно не е получило дори обичайния лек фейслифт. За Toyota проблемът се засилва от вътрешната конкуренция с Corolla Cross - уж по-достъпният и малък кросоувър е на почти същата цена като RAV, така че старият моделм значително подяжда продажбите му. Евентуален нов RAV4, изместен по-нагоре в скалата, ще реши този проблем. Спекулациите как ще изглежда шестото поколение се засилват, но от компанията до момента не са издали никаква информация по темата.                  Някои очакват бъдещият RAV4 да е в ретро стилистика като новия "старомоден" Land Cruiser. Други обаче предвиждат той да повтори дизайна на новия C-HR. Този графичен рендър, създаден от Танос Папас за Carsguide, залага подчертано на втория сценарий. Светлините и решетката ясно показват връзката със C-HR, докато трапецоидните калници и резките линии на капака и страничните панели са наследени от сегашния RAV4.                 Още по-дълбока е мистерията около задвижването на бъдещия нов Recreational Active Vehicle 4. Ясно е, че ще има плъг-ин хибрид и обикновен хибрид, макар че дали в основата на последния ще е сегашният 2.5-литров бензинов мотор, работещ по цикъла на Аткинсън, е съмнително. Не е изключено RAV4 да има и чисто електрическа версия, с малко подкрепа от китайски партньори на Toyota. От компанията заявиха наскоро, че повече информация около новото поколение ще има догодина.        

 

fallback
  • #4
    Who Cares ( преди 2 месеца )
    Карах един Авензис навремето в Италия. На една магистрала едно БМВ се беше засилило да ме изправарва баш пред един тунел. Натискам газта до дупка - резултата никакъв. БМВ-то ме засече и изчезна в тунела... Ето това е Тойота. Иначе РАВ4 е по-бърз от ЦРВ на Хонда и по-икономичен. Интерира е спартански и евтин.
  • #3
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Корола и Rav4 не ги променят, защото са почти идеални както са си. Казват, че не се чупят изобщо. И още си изглеждат добре и свежо.
  • #2
    Супер ( преди 2 месеца )
    Здрави и надежни автомобили са Тойота
  • #1
    Who Cares ( преди 2 месеца )
    Ако ще е клаустрофобна кутийка, като това на първата снимка - мерси!
fallback
Последни