IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Такава ли ще е следващата Toyota RAV4?

Популярният SUV може да вземе стилистиката на по-малкия C-HR

Като за компания, която винаги е претендирала да е на гребена на вълната в технологиите, Toyota напоследък разтяга доста във времето обновяването на гамата си. Актуалната Corolla е пазара вече седма година, а RAV4 - моделът с най-голям принос за печалите на компанията - не е много по-млад. Актуалното пето поколение (XA50) дебютира през есента на 2018 и междувременно не е получило дори обичайния лек фейслифт. За Toyota проблемът се засилва от вътрешната конкуренция с Corolla Cross - уж по-достъпният и малък кросоувър е на почти същата цена като RAV, така че старият моделм значително подяжда продажбите му. Евентуален нов RAV4, изместен по-нагоре в скалата, ще реши този проблем. Спекулациите как ще изглежда шестото поколение се засилват, но от компанията до момента не са издали никаква информация по темата.
  
   
Toyota RAV4 2025, рендър
  
      
Някои очакват бъдещият RAV4 да е в ретро стилистика като новия "старомоден" Land Cruiser. Други обаче предвиждат той да повтори дизайна на новия C-HR. Този графичен рендър, създаден от Танос Папас за Carsguide, залага подчертано на втория сценарий. Светлините и решетката ясно показват връзката със C-HR, докато трапецоидните калници и резките линии на капака и страничните панели са наследени от сегашния RAV4.
  
    
Toyota RAV4 2023
  
    
Още по-дълбока е мистерията около задвижването на бъдещия нов Recreational Active Vehicle 4. Ясно е, че ще има плъг-ин хибрид и обикновен хибрид, макар че дали в основата на последния ще е сегашният 2.5-литров бензинов мотор, работещ по цикъла на Аткинсън, е съмнително. Не е изключено RAV4 да има и чисто електрическа версия, с малко подкрепа от китайски партньори на Toyota. От компанията заявиха наскоро, че повече информация около новото поколение ще има догодина.
  
    

 

0 от 500
  • #4
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Who Cares ( преди 2 месеца )
    Карах един Авензис навремето в Италия. На една магистрала едно БМВ се беше засилило да ме изправарва баш пред един тунел. Натискам газта до дупка - резултата никакъв. БМВ-то ме засече и изчезна в тунела... Ето това е Тойота. Иначе РАВ4 е по-бърз от ЦРВ на Хонда и по-икономичен. Интерира е спартански и евтин.
  • #3
    10 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Корола и Rav4 не ги променят, защото са почти идеални както са си. Казват, че не се чупят изобщо. И още си изглеждат добре и свежо.
  • #2
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Супер ( преди 2 месеца )
    Здрави и надежни автомобили са Тойота
  • #1
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Who Cares ( преди 2 месеца )
    Ако ще е клаустрофобна кутийка, като това на първата снимка - мерси!