IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новото BMW X5 беше „хванато“ на тестове

Големият кросоувър ще има и електрическа версия

Тестовите прототипи, забелязани от шпионите на Autoevolution, имат характерен външен вид на Neue Klasse, което е доста изненадващо, тъй като X5 G65 използва архитектурата CLAR. Поради това новото поколение на кросоувъра ще бъде представено както в електрическата версия iX5, така и във версиите с бензинов и дизелов двигател.


BMW X5


От шпионските снимки става ясно, че кросоувърът има по-дълго междуосие от сегашното X5, за което свидетелстват разделените стъкла на задните врати, както и фаровете и стоповете, по които въпреки камуфлажа, добре се разпознава стилът на Neue Klasse X.

Освен това и двата прототипа имат скрити дръжки на вратите. Един от прототипите също има червени спирачни апарати и големи, но ръждясали спирачни дискове, вероятно от престой дълго време навън. Вижда се и капачка за гориво от дясната страна, което показва, че под капака има двигател с вътрешно горене.


BMW X5


Междувременно другият тестов прототип има сиви спирачни апарати и порт за зареждане на предния ляв калник. Експертите обаче се обединиха в мнението, че това е плъгин хибрид PHEV, тъй като няма специална маркировка върху камуфлажа, която да алармира службите за спешна помощ, че това е електрическо превозно средство.

Според запознати, електрическият iX5 ще разполага с шесто поколение технология BMW eDrive, въведена с Neue Klasse, както и с усъвършенствани системи за подпомагане на водача с функции за автономност от ниво 3.


0 от 500