IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият електрически SUV на Skoda ще предложи рекорден пробег

С обявените 560 км Elroq предизвиква Volvo EX30 и бъдещия KIA EV3

Чешкият производител Skoda анонсира премиера през 2025 г. на новия си електрически компактен SUV. Той ще се казва Elroq, като обещава рекорден пробег от близо 600 км и това ще го направи сериозен конкурент на Volvo EX30, както и на предстоящия KIA EV3.


Skoda Elroq


Elroq се отличава с уникален дизайн, съобразен с философията на марката Skoda „Modern Solid“. Предната част на автомобила включва тънки LED фарове, разделени на две нива, с дневни светлини и мигачи в горната част, докато основните фарове са разположени в долната част.

Вътрешното пространство на Elroq побира до 5 пътника и разполага с най-модерното 5-инчово цифрово арматурно табло и 13-инчов дисплей за информация и развлечения. Оборудването включва Full LED фарове, асистент за паркиране, круиз-контрол с функция Stop & Go и множество въздушни възглавници.


Skoda Elroq


Elroq ще се предлага в четири варианта, включително модели с един и два електрически мотора. Батерии с капацитет от 52 до 77 kW/h осигуряват пробег до 560 км. Всички версии разполагат със зарядно устройство с мощност 11kW за бързо зареждане до 175kW – достатъчно, за да зареди батерията от 10 до 80% за 28 минути
.
Освен това Skoda ще представи модул за домашно зареждане „Skoda Charger Connect“ със слънчево зареждане и Wi-Fi свързаност. Пазарната дата и цената на 2025 Elroq все още не са обявени, но се очаква продажбите да започнат преди края на тази година.


0 от 500
  • #6
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Мъка ( преди 1 ден )
    Поредният утепляк от ВАГ. Китайците слагат 52kW на последователните хибриди. Ориентировъчно при 140км/ч консумацията е около 30kW / 100 км, лято! Ало докара 200км зимата ще бъде успех.
  • #5
    3 rate up comment 1 rate down comment
    До 4 ( преди 1 ден )
    Кои предлагат 800 кг реален ве Иванов? И най-вече на каква цена защото тази Шкода не е някакъв върхов седан
  • #4
    0 rate up comment 3 rate down comment
    Х.Иванов ( преди 1 ден )
    Близо 600 !!! Ами хората вече предлагат рееален800.Вие рекламирате 550 !
  • #3
    2 rate up comment 0 rate down comment
    q ( преди 1 ден )
    Доста скромна като характеристики. Дано цената да е ниска.
  • #2
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 ден )
    Волвото е супер малка кола и друг сегемент, КИА EV3 с 4.3м също е доста по-малко от тази Шкода която се очаква да е 4.5м
  • #1
    5 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 ден )
    "Батерии с капацитет от 52 до 77 kW/h осигуряват пробег до 560 км."Едно е да е обещаеш аз съвсем друго да го предоставиш на клиента. Пък с толкова бавно зареждане през 2025, клиентите ще са от онази 1/3 притежатели на електромобили, които ще пожелаят да се върнат към ДВГ.