fallback

Tesla Model Y е най-продаваният SUV за годината

Електромобилът изпреварва Toyota RAV4 и Honda HR-V

Най-продаваният автомобил за 2023 година - Tesla Model Y, продължава успешното си представяне на световните пазари. По данни на портала focus2move той е най-търсеният SUV за първите 4 месеца на тази година.

Кросоувърите и SUV-моделите продължават да се радват на огромна популярност сред потребителите и битката за клиенти между тях е много оспорвана. Това си личи и от разликата между първите автомобила в класирането. За 4 месеца Tesla е продала 369 013 бройки от Model Y, а Toyota е реализирала 323 901 единици от своя бестселър RAV4.

Третото място в класирането заема друг „японец" - Honda HR-V, чийто резултат е 241 048 бройки. В първата петица попадат още Hyundai Tucson, избран от 195 545 потребители, следван от близкия си „роднина“ Kia Sportage - 175 550 продажби.

Места в първата десетка на най-популярните SUV намират още Volkswagen Tiguan - 161 536 продажби, BYD Song - 134 237, Honda HR-V - 132 984, BMW X3 - 110 847 и Mazda CX-5 - 110 765 продажби.

fallback
  • #30
    До психопата ( преди 3 месеца )
    Няма да те наричам патологичен лъжец .Ще те нарека психично болен и лабилен. Та сега напъни се и ми кажи следното.Къде в София има зарядна станция на която мога да си заредя хипотетичният ел автомобил за 10 минути. Щото само в кварталът който съм и близкият съседен има 15 бензиностанции? Та къде в София си зареждаш хипер Теслата за 10 минути от 0 до 100%. ?
  • #29
    До 27 ( преди 3 месеца )
    Ха дано, ама надали ще изчезнеш. Колкото изчезна от Факти.
  • #28
    До 27 ( преди 3 месеца )
    По-добре отколкото психопатите да бълват лъжи. Цифрите са си цифри и не лъжат, за разлика от вас, които обяснявате че повече продадени бройки в сравнение с миналата година, било спад на продажбите. Изчезвам, няма да ви преча да се полъжете взаимно и да се самозаблуждавате. Хайде чао до другия "спад"
  • #27
    Анонимен ( преди 3 месеца )
    Тротинетката се появи и започна да бълва в защита на Тесла.
  • #26
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Като го видях сега отвътре и ми се изясни защо 90% от новите коли са със нескопосано залепен таблет вътре, те копирали Тесла но се объркали и копирали най-скапаното в нея - интериора!
  • #25
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Заглавието на статията е World Best Selling Cars Ranking 2024. Tesla Model Y Down 29.6% Up To April13 June 2024 . А до края на годината има още доста време, за да се стабилизира пазара на електромобили след спиране на субсидиите и поскъпването им на европейските пазари. Който беше планувал покупка на електромобил побърза да хване промоцията преди края на 2023. Интересното тепърва предстои. Да видим новите опорки на антиелектриците след отпадането на субсидиите, както и на забраната за ДВГ.
  • #24
    До 23 ( преди 3 месеца )
    Правиш ли разлика между света и Европа? А В предишната статия на изданието, озаглавена черно на бяло си пише :"В този уникален доклад ние класираме най-продаваните автомобили и лекотоварни автомобили в света, обобщавайки данни за всичките 162 държави, които проследяваме на месечна база. Докладваните данни се актуализират с последните налични данни за регистрации, получени от местните официални власти, държава по държава" тоест вече са получили и останалите данни и това е актуализиран списък.
  • #23
    До #18 ( преди 3 месеца )
    Има статия от вчера във Факти със заглавие " Tesla Model Y дори не е в топ 15 на най-продаваните коли в Европа", където цитират отново същите focus2move. Трудно е човек да разбере нещо.
  • #22
    до 14 ( преди 3 месеца )
    Ами да го пускат бе. Кой ги е спрял да го пускат. То ако не се лъжа точно ти ми обясняваше преди година и половина-две че бил готов, само се чакал правилния маркетингов момент. Ако сега не е такъв момент не знам кой е.
  • #21
    анонимен ( преди 3 месеца )
    До 18 и 19: Прав си, тия 369к бройки най-вероятно са модел У + модел 3 заедно. Поредната партенка на тесларската пропаганда.
fallback
Последни