IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW X5 получи офроуд версия

Новата модификация е в чест на юбилея на кросоувъра

Кросоувърът BMW X5 получи нова офроуд версия xOffroad Package, която е посветена на неговия юбилей. Първият автомобил от поколение E53 слиза от конвейера в завода в Спартанбърг в Южна Каролина на 1 септември 1999 г., което бележи раждането на BMW X5.


BMW X5 Silver Anniversary Edition


По случай предстоящата 25-та годишнина, марката реши да пусне първата „офроуд" версия в историята на модела. Тя носи името Silver Anniversary Edition, като получава пакет xOffroad, който увеличава потенциала на неравен терен. В основата на модела е версията xDrive40i, която получава специален цвят Lime Rock Grey и емблема на вратата.

Тъмната външна облицовка е заимствана от версията M Sport, докато облицовката от въглеродни влакна в кабината идва от X5 M60i и X5 M Competition. Специална табелка пред скоростния лост показва статуса на модела. Пакетът xOffroad, който се предлага като стандарт, включва въздушно окачване с механичен блокиращ заден диференциал и допълнителна защита на дъното, увеличен просвет и четири нови режима на движение - xSnow, xSand, xGravel и xRocks.


BMW X5 Silver Anniversary Edition


Всеки от тях има предварително зададени настройки за височина на возене, контрол на сцеплението, превключване на трансмисията, реакция на ускорение и други параметри. Оборудването включва xOffroad камера с опция xOffroad View, която ви позволява да виждате на таблото при скорост до 35 км/ч картина на околността, която може да бъде допълнена с информация за наклона на автомобила или наклона на пътя, ъгъла на накланяне и текущия просвет.

Кросоувърът има 20-цолови M Sport джанти, които могат да бъдат с офроуд гуми General Grabber като опция. Започвайки през август, BMW ще произведе приблизително 1000 бройки от X5 Silver Anniversary Edition за американския пазар. Специалното издание струва 81 075 долара, което е с 11 900 долара повече от базовия xDrive40i. В цената са включени багажник на покрива, теглич за ремарке, подови стелки за всякакви атмосферни условия и стелка за багажник.


Още снимки на специалната версия - вижте в галерията:


0 от 500