IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новото Audi RS3 счупи рекорд на „Нюрбургринг“

BMW M2 вече не е най-бързият компактен автомобил на Северната дъга (ВИДЕО)

Преди по-малко от година BMW се похвали с поставянето на рекорд на „Зеления ад“ за най-бърз сериен автомобил в компактния клас. Пилотирано от Йорг Вайдингер, баварското купе направи обиколка на Северната дъга на „Нюрбургринг“ за 7 минути и 38,71 секунди. Този рекорд вече е в историята, тъй като новото Audi RS3 успя да го подобри с повече от 5 секунди.


Audi RS3


Любопитното е, че новият рекордьор беше покрит с камуфлаж, тъй като все още не е официално представент. Версията на RS, моделна година 2025, записа време от 7 минути и 33,12 секунди.

Зад волана беше пилотът Франк Стиплер, който управляваше седана, оборудван с полуслик гуми Pirelli P Zero Trofeo R. Джобната ракета с четири врати също така имаше керамични спирачки, по-твърдо адаптивно окачване с RS-спецификации и пренастроено шаси.



Въпреки че 2025 S3 има повече мощност от преди, при обновеното RS3 нещата не са такива. Европейската версия използва леко намалена версия на двигателя 2.5 TFSI. Редовият петцилиндров двигател с турбокомпресор е с мощност от 395 конски сили. В САЩ RS3 преди фейслифта генерира 401 к.с.


0 от 500
  • #2
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Hunter ( преди 5 дни )
    Какви *Ауди"-та,какви "Бмв"-та ?И на Северната и на Южната дъга машината е една и се казва "Фердинанд Порше"!
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    i'm-дртиУАЙТBOY ( преди 5 дни )
    Именно там на Северната дъга на 18.06 Genesis представи своето Track Taxi G70 в рамките на организираната пр-*** на известния Нюрбургринг предлагайки на пасажерите да се повозят открито и насладят на високите скорости на 1 от световните комплексни пълна с адреналин състезателни писти. Всеобщата пр-*** официално бе представена на откриващото събитие от: Luc Donckerwolke, CЕO на Genesis и Tyrone Johnson,шеф на Hyundai Texн. Център в ЕU, и GB-икона във Ф1 Jacky Ickx, които бяха домакини на събитието