IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Мъск ще забранява айфоните в Tesla

Ограничението ще важи и за останалите устройство на Apple с функция ChatGPT

Tesla може да забрани използването на iPhone от своите служители, обяви главният изпълнителен директор на компанията Илон Мъск. Милиардерът се изказа остро срещу технологиите на Apple, като заплаши, че ще забрани използването им във всички свои компании.


Tesla Apple


Мъск ще предприеме такава стъпка, ако Apple интегрира ChatGPT в своите операционни системи и даде достъп до кореспонденция и други лични данни. Мъск разкритикува ИТ гиганта и се усъмни, че OpenAI, с който Apple се съгласи да си сътрудничи, може да осигури на сигурност на потребителите

„Напълно абсурдно е, че Apple не е достатъчно умна, за да създаде свой собствен изкуствен интелект (AI), но по някакъв начин е в състояние да гарантира, че OpenAI ще защити вашата сигурност и поверителност!“, написа Мъск в социалните мрежи.

Шефът на Tesla заплаши, че ще принуди служителите и посетителите на неговите компании да предадат джаджи на Apple на входа, където ще бъдат съхранявани във „Фарадеева клетка“ - специален контейнер, който блокира електромагнитното излъчване в целия електромагнитен спектър.

Фактът, че Apple ще си сътрудничи с OpenAI, стана известен няколко дни по-рано. Партньорството планира да интегрира ChatGPT в операционни системи iOS, iPadOS и macOS, за да направи усъвършенствания изкуствен интелект достъпен за всички.

По-специално, ChatGPT ще се използва в работата на гласовия асистент Siri, за който невронните мрежи ще имат достъп до кореспонденция и друга информация, съхранявана на устройството. Това ще позволи на AI да разбере по-добре контекста и ще помогне на потребителя да създаде съдържание. В същото време Apple обеща, че ChatGPT няма да се използва без разрешението на потребителя и ще работи само на устройството, без да изпраща данни към отдалечен сървър.

Любопитното е, че Илон Мъск първоначално беше съосновател на Open AI, но напусна компанията и по-късно заведе дело срещу нея, твърдейки, че е предала първоначалната си мисия да бъде с отворен код и „разработва AGI в полза на човечеството“. Той също така е в конфликт с главния изпълнителен директор на OpenAI - Сам Олтман, както и с с изпълнителния директор на Apple - Тим Кук.


0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    За закупилите вече Тесла ще има "ъпдейт" over-the-air с който ще се премахне поддръжката на iPhone/Car Play :) модерна раота.
  • #3
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Изобщо не моа ги мисла нито тия с Айфоните, нито тия с Теслите. А па тия и с двете едновременно, съвсем.
  • #2
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Боли ги фара ( преди 2 месеца )
    Епъл какво говори Мъск. Не виждам как ще им забрани, мнооого бързо ще го по-умните служители ще го откажат с разни искове. Отделно вместо да бие камбаната срещу Епъл, ще не коментира нещо по неговата компания, или просто нарочно се опитва да отклони вниманието от Тесла.
  • #1
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Ха! интересно какво ли ще правят любителите и на двете :) латиноамериканска драма с елементи на истерия.