IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Всъдеходът на Dacia започна подготовка за „Дакар“

Sandrider завърши първата част от екстремните изпитания

Dacia и моторните спортове вероятно звучи невероятно за някой, но румънската марка определено има традиция в различни надпревари. Първият Duster беше видян в състезания на лед още през 2010 г., а старият Logan участва в „24 часа на Нюрбургринг“. Сега обаче на Dacia предстои още по-сериозно предизвикателство - участие в рали „Дакар“ догодина.


Dacia Sandrider


Румънците представиха по-рано прототипа си Sandrider, а сега съобщават, че първата фаза от тестовете е завършена. Тя е преминала в Уелс и Франция, където трите екипажа са имали възможност да тестват оборудваната с гуми BFGoodrich машина на на скалист и предизвикателен терен.

Първа зад волана на Sandrider седна Кристина Гутиерес, след което Себастиен Льоб - деветкратен световен рали шампион, продължи с изпитанията. Те бяха завършени от многократният победител в рали „Дакар“ - Насер Ал-Атия, като именно това са пилотите, на които Dacia ще разчита.


Dacia Sandrider


От екипа разкриха, че по време на тестовете във Франция се е наложило окачването на автомобила да бъде преработено напълно, както и че има още много работа, за да може Sandrider да участва в едно от най-тежките автомобилни състезания на планетата. Следващите тестове ще се проведат от 28 юни до 5 юли в Мароко, като се очаква именно там да бъдат направени и финалните настройки на машината.


0 от 500