IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Майстори от Румъния създадоха свиреп Duster на ток

Електрическият кросоувър има 215 коня и изминава 350 км с едно зареждане

Румънската компания Metalplast представи поредния си нов продукт - изцяло електрическа Dacia Duster. Това е първият подобен SUV, като засега няма шанс да се появи по обществените пътища, тъй като не разполага с хомологация, съобщава EVmarket.


Dacia Duster


Затова и не е много ясно защо екипът на Metalplast се е захванал с подобен проект, който е отнел цели 2 години, а и не е никак евтин - преработката на стандартния Duster в електрическо превозно средство е струвала над 200 000 евро.

Единственото логично обяснение, че експертите тестват някои създадени от тях компоненти и агрегати върху електрическия Dacia Duster. Машината е получила масивни брони, по-големи калници, по-големи колела, нови и по-забележими прагове, дифузьор и капачка вместо радиаторна решетка.


Dacia Duster


Електрическата кола е построена на базата на второто поколение на Duster с дизелов двигател. Мястото на 1,5-литровия агрегат е заето от електрически мотор с 215 конски сили от Nissan Leaf. Електрическа кола се нуждае от 11-12 секунди, за да ускори от 0 до 100 км/ч.

За сравнение дизеловият Duster прави същото за 10,2 секунди. Освен това електромобилът е оборудван с 55-киловатчасова батерия от Volkswagen ID.3 и въздушно окачване.


Още снимки на електрическия Duster - вижте в галерията:


0 от 500