IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето как ще изглежда новото BMW X3

Кросоувърът получава нов дизайн, но гамата от двигатели си остава същата

Първа снимка на следващото поколение на BMW X3 беше публикувана на сайта Bimmerpost. От нея става ясно, че след смяната на генерациите кросоувърът ще бъде значително променен на външен вид и ще получи радиаторна решетка с вертикални и диагонални ламели в стила на новото BMW 1-Series.


BMW X3


Според неофициални данни, гамата двигатели ще остане същата и ще се състои от бензинови, дизелови и хибридни електроцентрали. Новият X3 ще има и „напомпана версия на X3 M. Електрическото iX3 обаче ще бъде заменено от кросоувъра Neue Klasse, чийто предвестник беше концепцията Vision Neue Klasse X.

Пропорциите на кросоувъра от поколението G45 наподобяват X1, а дизайнът на радиаторната решетка наподобява този на 1-Series. Кросоувърът запазва платформата CLAR, като ще се предлага във версии 20d xDrive, 20 xDrive, 30e xDrive, M50 xDrive, 20 и 40d xDrive. Топ-версията M50 ще получи стандартно с понижено M Sport окачване, блокиращ заден диференциал, комплект подпори и подсилвания, както осветление на решетката Iconic Glow.

Дебютът на модела ще се състои преди края на тази година, а в следващото поколение X3 ще стане най-удобното за водача в историята. За да постигне това, кросоувърът ще промени кинематиката и еластокинематиката на окачването, ще разшири следата (въпреки че междуосието не се промени) и ще получи модернизирани стабилизатори. Предишният кормилен механизъм е заменен от система EPSapa с аксиално паралелно задвижване на рейката, която осигурява най-прецизното управление.

Също така в X3 (G45) ще има електронни асистенти от сегашния X5. Автомобилът ще може да разпознава скутери и мотоциклетисти и ще се научи да предупреждава за опасност от отваряне на врати. Той ще има достъп до функциите за активно насочване в рамките на избраната лента, адаптивен круиз-контрол с разпознаване на светофари и асистент за паркиране. Производството на новите кросоувъри ще започне през август 2024 г.


0 от 500