IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Средната възраст на автомобилите в САЩ става все по-голяма

Сега тя е 12,6 години, като ще продължи да расте

Според нов доклад на S&P Global Mobility средната възраст на превозните средства по американските пътища продължава да нараства. Общата средна възраст на всички пътнически автомобили през 2024 година е 12.6 години.


американски коли


Според изчисленията това е с два месеца повече от данните за предходната 2023 година. Средната възраст на леките автомобили продължава да нараства и тенденцията е, че още през следващата година ще стане 14 години.

Средната възраст на превозните средства по американските пътища продължава да расте с доста постоянна скорост, като това явление се наблюдава през последните 10 години. Най-рязко обаче това се усети по време на Covid-19, когато продажбите на нови автомобили започнаха рядко да падат.


американски коли


Макар пандемията да отмина, този показател продължава да се увеличава. Според нов доклад на S&P Global Mobility, комбинираната средна възраст на автомобилите и лекотоварните автомобили е достигнала рекордно високо ниво от 12.6 години.

Според S&P леките автомобили най-много допринасят за увеличаване на средната възраст на колите зад Океана. Сега тя е 14.0 години в сравнение с 11.9 години за лекотоварните автомобили.

Новата кумулативна средна стойност се е повишила с два месеца спрямо миналата година и показва стабилен растеж от преминаването на 12-годишната средна стойност през 2021 година.


0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    И на други места е така, хората вече дори не могат да кандидатстват за покупка на автомобил, затова последно времето ти я пускат се ниска вноска за 3 години и после дължиш остатъчната стоиност или им я връщаш.
  • #3
    8 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    А същевременно всички производители, или почти всички, доскоро чупеха рекорди по продажби, както в бройки, така и в пари. Особено в пари, където вероятно се крие част от причината за увеличаването на възрастта на автомобилите. А може би кризата вече е дошла и остава само да се уточним "рецесия" ли ще я наричаме, или направо "депресия"?
  • #2
    6 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    А същевременно всички производители, или почти всички, доскоро чупеха рекорди по продажби, както в бройки, така и в пари. Особено в пари, където вероятно се крие част от причината за увеличаването на възрастта на автомобилите. А може би кризата вече е дошла и остава само да се уточним "рецесия" ли ще
  • #1
    22 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Тойота на 14 години си е тамън разработена. Проблемът обаче е че Тесла на 14 години вече е отишла за скрап. Ето затова електромобилите няма да се наложат скоро масово.