IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кандидат-шофьорите - максимум 4 изпита за 6 месеца

При неуспех във всички опити курсът се започва от начало

Ще бъде сложен таван на изпитите за шофьорска книжка. Когато се явяваш безкрай, очевидно има проблем при подготовката. Това каза служебният министър на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков по време на участието си в дискусия, посветена на безопасността на движението по пътищата, предаде БТА.


шофьори


Подготвяната промяна предвижда кандидатите за книжка да се явяват максимум четири пъти за шест месеца. Ако и четвъртият път е неуспешен, се връщат в курса отначало, посочи министърът.

„Стараем се да облекчим административната тежест, основно към учебните центрове и да преминем към дигитализация. Отпадат хартиените учебни картони и дневници. Ще бъде изградена електронна система, която ще съхранява цялата документация“, каза още Георги Гвоздейков.

Министърът на транспорта посочи, че ще бъдат затегнати и мерките при проверката на техническата изправност на автомобилите. Гвоздейков обясни, че данните от всеки измервателен уред ще бъдат предавани в реално време в автомобилната администрация, за да може технически неизправни автомобили да не могат да минават преглед.

„Крайно време е да си признаем, че трябва да спрем да говорим по темата как да постигнем високи резултати в пътната безопасност, а да действаме. Да спрем да обвиняваме институциите, че не си вършат работата и няма ефективни закони, защото не е така. Нашето общество не иска да си признае, че основният ангажимент за повишаването на пътната безопасност е на хората, на участниците в движението“, посочи той.

Още по-темата - четете на Dnes.bg


0 от 500
  • #2
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Още помня първият си изпит, когато се включвах в движението, имаше едва движещ се камион 100+ метра назад. Включих се спокойно, първа, втора, трета, камионът още беше далеч. В края на изпита даи- аджията казва, "Това беше рисково включване, принуди камионът да намали скоростта си". Преди това минавам спокойно през легнал полицай (мисля че даже свалих на първа) същия вика- много агресивно мина, разклати се колата. И ме скъсаха. Та така.
  • #1
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    значи мизата за всеки следващ изпит ще е по висока...