IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Джанти за Dodge Challenger Demon 170 струват колкото половината кола

Комплектът се продава отделно, като сумата наистина е стряскаща

Dodge Challenger Demon 170 е един от най-забележителните автомобили на света, като доказателство за това са цифрите, свързани с него. Той развива над 1000 к.с., изминава 1/4-миля за по-малко от 9 секунди и оказва натиск от 2G на шофьора си. Към това може да се добави и сериозната му цена, комбинирана с надценките на дилърите.


Dodge Charger


Сега се оказва, че тези, които искат да притежават този звяр и държат той да бъде оборудван с фабричните джанти от въглеродни влакна, ще трябва да платят 50 412 долара (без данъците и таксата за доставка). Това е сумата при покупка от Mopar - подразделение на Dodge, докато ако се пазарува от дилър, цената може да бъде различна. Освен това допълнително се плаща и централната капачка, с която колелата се прикрепват към автомобила.

Удивително е, че това е над половината от цената на автомобила, препоръчвана от производителя (MSRP) - 96 666 долара. Със сигурност джантите са специални, но цената изглежда шокираща, още повече че при излизането на Demon 170 те бяха оценени на 11 495 долара за целия комплект.

Интересното е, че целия тираж на модела вече е разпродаден, но колелата се предлагат отделно. Проверка при дилъри на марката показва, че най-ниската цена на една джанта е 9645 долара, докато на сайта на Mopar исканата сума е 12 258 долара.


0 от 500