IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Dodge Charger се оказа по-голям от BMW X7 и по-тежък от Cadillac Escalade

Електрическият myscle-car впечатлява със своите размери и значително тегло

Новият Dodge Charger се оказа не само с впечатляващи характеристики, но и със сериозни размери и тегло. При представянето на електрическия muscle-car те не бяха съобщени, но няколко дни по-късно те вече са ясни.


Dodge Charger


По редица параметри новият Charger Daytona превъзхожда пълноразмерните SUV. Дължината на купето е 5248 мм, собственото тегло е 2648 кг. За сравнение, от броня до броня BMW X7 е дълго „само“ 5172 мм, а Cadillac Escalade ESV със задно предаване тежи 2624 кг!

Електрическият muscle-cat също се е увеличил по ширина (2028 мм), което означава, че той е само с 2 мм по-тесен от Lamborghini Aventador. Единственото нещо, в което прогресът е минимален, е височината. Електрическата кола е висока 1499 мм, тоест само с 15 мм увеличение спрямо предшественика си.


Dodge Charger Daytona


Новото поколение на Charger Daytona получава задвижване на всички колела, като електрическата версия ще развива 503 или 680 к.с. Вариантът с редови, 6-цилиндров турбомотор ще предлага 426 или 558 к.с. Най-бързата версия ще вдига 100 км/ч от място за 3,4 секунди, а пробегът с едно зареждане варира от 418 до 510 км.

В същото време дилърите на Dodge започнаха да предлагат огромни отстъпки за другия muscle-car в гамата на марката - Challenger. Базовата цена на модела вече е едва 23 800 долара, като това е значително по-малка сума, отколкото тази за съвсем обикновени кросоувъри с ниска мощност от Honda и Toyota, съобщава Carscoops.


Dodge Challenger


Огромните отстъпки обаче не важат за версията с култовия V8 двигател, а за тази с V6 мотора, развиващ 303 к.с. Досега версията Dodge Challenger SXT стартираше от над 30 000 долара, но вече е значително по-евтина. При това производството на модела вече е спряно, така че отстъпката е за автомобили, които на на скала при дилърите.


0 от 500
  • #3
    13 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Какво означава myscle?Вие грамотни ли сте?
  • #2
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Нови върхове ( преди 1 месец )
    "При това производството на модела вече е спряно, така че отстъпката е за автомобили, които на на СКАЛА при дилърите." Да внимават да не паднат от скалата че сигурно е на високо! Тогава язък за хубавите автомобили да се разтъркалят надолу по склона от скалата!
  • #1
    12 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    "Електрическият muscle-cat също се е увеличил по ширина (2028 мм)," Това ще е огромна електрическа мускулеста котка? Дали пък авторът не е искал вместо кат да каже кар?