IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

NIO ще предложи в Европа електромобил за 30 000 евро със сменяеми батерии

Китайският модел пристига през 2025 година под новата марка Firefly

Китайският производител на автомобили NIO ще разшири присъствието си в Европа и ще представи две нови марки на пазара, обяви главният изпълнителен директор и съосновател на компанията Уилям Ли при откриването на новия „дом на NIO“ в Амстердам (Нидерландия).


NIO House


В Европа вече има 15 такива обекта (NIO House, които не само представляват официалните точки за продажба на автомобили, но също така предлагат места за срещи, отворени за обществеността. Те могат да бъдат използвани за пиене на кафе или за обяд, както и да бизнес-срещи.


Освен това на Стария континента вече работят 43 станции за смяна на батерии, тоест замяна на изтощени батерии, на които NIO разчита като алтернатива на обичайното презареждане на електромобили. Самата смяна на батерии в станцията отнема 5 минути, като в NIO са амбицирани да разширят броя на съоръжение до поне 1000 извън територията на Китай до края на 2025 г.


NIO House


По отношение на новите марки, стратегията на китайския производител е да позиционира NIO на премиум ниво, като за това ще се залага на марката Onvo, чийто основен модел - L60, представлява SUV, сравним с Tesla Model Y.

Другият бранд Firefly трябва да задоволи нуждите на тези, които искат автомобили на по-достъпни цени, като електрически автомобил от C-сегмент под 30 000 евро. Този модел ще стъпи на пазара в Европа през първата половина на 2025 г.


0 от 500
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Владко Мурдаров ( преди 3 седмици )
    Пак коментари от автомобилни разбирачи(неграмотни)
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    мото ( преди 3 седмици )
    Това е верния път , сменяемите батерии .Спираш , сменяш и продължаваш
  • #4
    3 rate up comment 3 rate down comment
    До 3 ( преди 3 седмици )
    Да, много ми е важно да отида си пия кафето или да обядвам в шоурум за китайски автомобили, а не в ... как им казваха на ония места ...аа, кафенета и ресторанти ... Ако нио предложат вилица с форма на дилдо да си чеше простата, сигурно и на нея много ще се изкефиш и ще подскачаш колко по напред са китайците от европейците и колко е хубаво докато си подваш храната, да ти мирише на остатъците от предния обяд, който си ял е шоурум за автомобили...
  • #3
    5 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 седмици )
    Китайците пак са наред с материала. Европейските производители се чудят как да затворят дилърите, а тези превръщат шоу-рума в едно многофункционално пространство.
  • #2
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Аз ( преди 3 седмици )
    Карал съм на NIO у двата джипа който предлагат харесват ми повече от Tesla луксозни са и по удобни за каране и возене
  • #1
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 седмици )
    Не забелязвате ли, че си противоречите в различните статии? Във връзката долу в статията отпреди няколко дни марката Онво е представена като бюджетна, а тук като премиум.