IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Виетнамската марка Vinfast се разследва за смъртта на 4 човека в САЩ

При инцидент с кросоувъра VF 8 е загинало цяло семейство от Калифорния

Националната администрация за безопасност на движението в САЩ (NHTSA) започна предварително разследване на фатална катастрофа с автомобил VinFast VF 8 в Плезантън (Калифорния) през април.


Vinfsat


Полицията е установила, че електромобилът е изгубил контрол, ударил се е в дърво и се е запалил, убивайки четиричленно семейство - Тарун и Ринси Джордж, както и двете им деца - на 9 и 13 години. Според органите на реда в инцидента не са участвали други превозни средства, така че причината най-вероятно е висока скорост.

NHTSA се включва в разследването, след като собственикът на колата, който е колега на Тарун Джордж и му е преотстъпил електромобил, е съобщил, че по-рано е имал проблем с кормилното управление на виетнамския SUV. Мъжът, чието име не се съобщава, разкрива, че докато самият той е карал по-рано колата, тя се е опитала да завие надясно, но той е успял да си върне контрола в този случай.


Vinfsat


Говорител на VinFast коментира, че компанията оказва пълно съдействие на властите и ще даде своето мнение за катастрофата, след като разследването приключи. На свой ред, лейтенант Ерик Силачи от полицията в Плезантън заяви, че колата се е запалила, но причината за смъртта на хората в нея не е пожарът, а ударът в дърво край пътя.

Трагедията със сигурност ще се отрази на продажбите на електрическия SUV в САЩ. Той се появи на пазара през 2023 г., но почти веднага Vinfast трябваше да организира сервизна акция заради изгасналите екрани на информационно-развлекателната система. Отделно от това VF 8 беше сериозно критикуван от медиите, които имаха възможност да тестват модела.


Vinfsat


0 от 500
  • #6
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Фауве ( преди 3 седмици )
    Мяза на Рено
  • #5
    0 rate up comment 4 rate down comment
    Браво на китаеца ! ( преди 3 седмици )
    Китайците са на върха на технологиите и вадят едни от най-добрите автомобили, примерно неотдавна бях гледал кой има най-доброто окачване днес - познайте - китайци - беше тест с налято в чаша шампанско, оставено в купето и преминаване с висока скорост през бабуни без нито една разлята капка - и всъщност това окачване бие всички бентлита, бугатита, майбаси и т.н. луксозни марки. Аз ги подкрепям хората ! Японските р резачки също много ги уважавам !
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 седмици )
    В щатите като се пребие човек независимо как, веднага скачат купища адвокати, изцъклят очи с доларови знаци като по анимационните филми и почват да съдят когото сварят. Индустрия.
  • #3
    5 rate up comment 5 rate down comment
    пропов ( преди 3 седмици )
    Аз никога не бих качил семейството си в китайска машина която вдига повече от 10км/ч. Убеден съм, че е опасно. Това са машини правени с едничка цел - да изглеждат атрактивно на възможно най ниска цена. Знам какво се получава когато китаец предлага нещо евтино - ти си прецакан, не той.
  • #2
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 седмици )
    Тарун и Ринси Джордж, бог да ги прости, как може да решат да поверят живота си на виетнамски елекломобил с AI... не знам просто звучи като естествен подбор..
  • #1
    10 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 седмици )
    Да не забравяме , че все повече автомобили идваат с подобни функции и ако няма пряка връзка между волана и колелата, компютърт ще може да си завива когато си иска като ти ще си безпомощен.