IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

McLaren почита Сена с уникален болид

Колите на британския тим за Голямата награда на Монако ще бъдат боядисани в жълто и зелено

Специална почит към Айртон Сена 30 години след смъртта му ще отдаде McLaren – отборът, където бразилецът записа най-славните си състезания. Тимът, в сътрудничество с OKX, ще излезе с уникална ливрея през уикенда на Голямата награда на Монако. 

 
Сена, почит


Защо Монте Карло? На тази писта талантът на Сена стана легендарен от дебюта му до триумфите му - 6 на брой.  Първият дойде с екипа на Lotus, а с McLaren бяха записани пет последователни между 1989 и 1993 година. Затова и Айртон беше наречен „Кралят на Монако“. Легендарният бразилец постигна 35 от своите 41 GP победи, три световни шампионата при пилотите и четири шампионата при конструкторите с отбора на Уокинг.

Инициативата не спира до F1, тъй като McLaren Automotive разкри уникална версия на шосейния McLaren Senna, наречена Senna Semper. Създадена и изрисувана ръчно от McLaren Special Operations, цветната ливрея също черпи вдъхновение от каската му, смесвайки жълто, зелено и синьо, включвайки матрични портрети на Айртон.


Сена, почит


Отборът също така ще носи екип, вдъхновен от Сена за уикенда, а пилотите Ландо Норис и Оскар Пиастри ще са в кожени дрехи по поръчка. За феновете е създадена специална линия от стоки, които могат да бъдат закупени от магазина на McLaren. 

Директорът на отбора  Зак Браун обясни инициативата по следния начин: „Екипът ни е горд да почете и отпразнува изключителния живот и спортното наследство на Айртон Сена. Той остава в историята като най-голямата икона на Формула 1 и като най-голямата икона на McLaren. Приносът му за тима е огромен не само чрез неговия рекорд, но и чрез неговото присъствие. Ще бъде чест да се състезаваме на най-успешната писта за Сена в зелено, жълто и синьо".
 
 

0 от 500