IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Този китайски SUV със 7 места струва под 20 000 евро

SWM G03F вече се продава на някои пазари в Европа

В Китай има автомобили за всеки вкус и съответно на най-различни цени. За много от тях все още не сме чували, въпреки че те навлизат и на европейските пазари. Пример за това е SWM G03F от производителя Brilliance Shineray. 7-местният SUV може да бъде закупен в Германия, например, за по-малко от 20 000 евро.


SWM G03F


Този средноразмерен SUV беше пуснат на пазара в Китай през 2022 г. под името Tiger. Той е дълъг 4,61 метра, широк 1,82 метра, висок между 1,81 и и 1,83 метра, а междуосието му е 2,78 метра. За да се ориентирате в позиционирането му, SWM G03F е подобен по размери на новия Volkswagen Tiguan, но е малко по-дълъг.

G03F се задвижва от 1,5-литров, четирицилиндров атмосферен бензинов двигател със 110 к.с. Мощността се предава към предния мост чрез петстепенна механична скоростна кутия.


SWM G03F


Данни за ускорението от 0 до 100 км/ч не се посочват, а само разхода за гориво, деклариран от вносителя - 7,23 литра на 100 км в комбиниран цикъл съгласно цикъла на хомологация WLTP.

Седемте седалки са разделени на три реда. Любопитното е, че на втория има две индивидуални седалки, а отзад – триместна задна седалка. Подобна идея може да е сполучлива за Китай, но за Европа по-скоро изглежда обратното.


SWM G03F


Стандартното оборудване включват климатик, малък 3,5-инчов монитор в инструменталния панел, информационно-развлекателна система със 7-инчов LCD екран, кожен волан, USB портове, безключов старт и лети джанти.

Ясно е, че този нискобюджетен SUV представлява сериозен компромис, но пък от друга страна в Европа единственият модел със 7 места и цена под 20 000 евро е Dacia Jogger.


Още снимки на 7-местния SUV - вижте в галерията:

0 от 500
  • #7
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 месеца )
    При положение че за Опел корса ти искат 19 500юро.
  • #6
    5 rate up comment 21 rate down comment
    Striker ( преди 5 месеца )
    В Белия свят ковидарите трудно ще пробият. Особено европееца трудно ще го впечатлиш с жълта кола, копирана от нещо западно и със съмнително качество. А и с Ковид-19 заради който стотици хиляди загинаха без оризарите да си платят..не става. Само в БГ бяха над 30 хил. жертви. Айде не
  • #5
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Лудория ( преди 5 месеца )
    Да, хората отиваха за това, но времената се менят. Затова споменах вица...
  • #4
    19 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 месеца )
    Така е за Гюнтер и Ахмед. Все по-малко Гюнтер и все повече Ахмед. Но Ахмед не е в Германия за китайска "жипка", а за Мерцедес. Може и 20 годишен, но Мерцедес.
  • #3
    17 rate up comment 0 rate down comment
    Лудория ( преди 5 месеца )
    По-лесно е да отговориш "Някаква китайска". Така или иначе повечето им марки няма как да се запомнят и произнасят засега. След 10 години може да е различно... Нали знаеш онзи виц: Германия. Двама полицаи спират кола за превишена скорост. Вземат книжката и единия полицай казва на другия: Какво странно име - Гюнтер. Ахмед, чувал ли си друг път такова име? ;)
  • #2
    17 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 месеца )
    Каква кола караш? SWM G03F!!!
  • #1
    10 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 5 месеца )
    Доста 90-тарски изглежда