IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lamborghini спира производството на два от трите Urus

На пазара ще остане само новият супер хибрид SE, който е най-мощен

Lamborghini ще пенсионира супер кросоувърите Urus Performante и Urus S. Любопитното е, че първият от тях се появи едва през 2022 г., когато стана и най-мощният вариант на модела (666 к.с.). Заедно с по-малко екстремната версия на Urus S (650 к.с.), той ще бъде спрян от производство в близко бъдеще.


Lamborghini Urus


Рязкото намалямане на гамата на Urus беше обявена от техническият директор на италианския автомобилен производител Рувен Мор. Той уточни, че спортният SUV ще загуби две от трите си модификации, като в гамата ще остане само най-мощната хибридна версия.

„Всички трябва да са наясно, че тази кола заменя Urus S и Performante и затова в бъдеще ще можете да поръчате само Urus SE. Тази кола е многофункционална и дори по-удобна от Urus S, тъй като напълно прекалибрирахме въздушното окачване. Ако поставите същите гуми на SE, той ще бъде по-бърз от Urus Performante, времената му на пистата ще бъдат близки до Performante, но ще бъде много по-забавно, защото можем да използваме много повече мощност на задните колела“, обясни Рувен Мор.


Lamborghini Urus SE


Lamborghini Urus SE (на снимката) е оборудван с хибридно задвижване, която включва 4,0-литров V8 бензинов турбо двигател с мощност 620 к.с. и електрически мотор със 192 к.с., вграден в 8-степенна автоматична скоростна кутия. Пиковата мощност на Urus SE е 800 к.с. и 950 Нм въртящ момент.


0 от 500