IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Рок звезда си продаде златото, за да си купи мотор

Само веднъж се качих в кола и я забих в стена, спомня си изпълнителката на химна от Мондиал '90

Мнозина от нас помнят Джана Нанини покрай "Едно италианско лято", легендарния химн за Световното първенство по футбол в Италия, изпят заедно с Едуардо Бенато. Парчето звучеше от всеки ъгъл. Освен че е сестра на бивш пилот от Формула 1, Нанини се оказва и луда фенка на мотоциклетите.

 
Джана Нанини
  
    
Сега говори за страстта си в биографичния филм, посветен на самата нея. От мотоциклета Honda, който и до днес държи в гаража, до многобройните пътувания по асфалт и мръсотията. И онзи екшън, когато помолила брат си Алесандро Нанини (бивш пилот на Minardi и Benetton във Формула 1 и победител в Гран при на Япония през 1989) да я научи какда кара кола. Ето част от дивото интервю с Джана:


Филмът Sei nell'anima започва с въпрос: "Какво е щастие?" А вие отговаряте: "Чаша вино, пиано и мотор в градината." Какво представлява мотоциклетът за вас?
- За мен мотоциклетът е дзен. Днес го държа в гаража. Качих се на първия си мотоциклет, когато бях на 16. Беше Honda 125, баща ми го купи. След това, когато се преместих да живея от Сиена в Милано, купих първия си употребяван мотоциклет - Honda 500 Custom, който все още притежавам. От време на време сменям части и ходя на обиколки в провинцията на Тоскана, въпреки че, трябва да призная, Използвам го малко по-малко, отколкото тогава.

Какво усещане ви дават двете колела?
-    Усещане за свобода. Като момиче обикалях без каска и се нараних два пъти. Харесвах вятъра в лицето си. Неслучайно първата ми истинска песен беше Vento " (б.а. вятър).

Къде обичате да карате?
-    Навсякъде по малко, освен на крос-кънтри пистите. Не съм толкова добра. Обиколих Корсика и Сардиния на палатка.
 
 
Джана Нанини
  
   
 Някога предизвиквала ли сте брат си Алесандро в колата?

-    Имам да разкажа един случай като виц. Веднъж исках да се науча да завивам и тръгнах след него с кола под наем. Блъснах се в стена в Сиена, вместо да взема завоя. Той не ме видя и се върна. Просто ми каза: "Джанина, винаги съм ти казвал, че просто трябва да пееш".

 Имате ли любимо пътуване?
-    До Корсика, Сардиния и Сицилия. Ходих и до Париж с мотор. Спомням си, че бях в Лондон и продадох всичкото злато, което имах у себе си, дори веригата за причастие, и си купих Honda 250. С него обиколих Нидерландия и Белгия, докато пристигнах в Париж.
 
 

0 от 500