IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето как ще изглежда Kia EV6

Електрическият автомобил се готви да претърпи фейслифт

Kia показа първите снимки на обновения електрически кросоувър EV6. Представеният през 2021 година електрически автомобил Kia EV6 е твърде млад за смяна на поколенията, но достатъчно стар за планирана актуализация, която според съобщението на южнокорейския автомобилен производител ще се състои тази година.
  
  
Kia EV6 facelift
  
    
Премиерата на обновената версия на модела е планирана за 2024 година, а компанията показа първите тийзъри, което позволява да се оцени мащабът на промяната във външния вид на кросоувъра. Както се предполагаше, Kia EV6 ще бъде приведен в съответствие с дизайна на останалата част от гамата.

Акцентът на новия продукт ще бъдат напълно нови фарове с по-тънка LED архитектура. Предната решетка ще запази разпознаваемата форма в стил „тигров нос“, но обновената предна броня ще стане още по-изпъкнала. Отзад промените са по-малко забележими, въпреки че дизайнерите на Kia са подобрили графиката на LED светлините. Можете да очаквате и нова задна броня и различни джанти.

Kia не показва интериора, но фейслифтът вероятно ще донесе актуализирана информационно-развлекателна система, нов волан, както и различни цветове и опции за тапицерията. Също така може да се предположи, че EV6 ще получи подобрени електронни асистенти за водача.
  
   
Kia EV6 facelift
  
    
Очаква се EV6 да получи новата батерия с капацитет 84 киловатчаса от Hyundai Ioniq 5 N, заменяйки сегашната батерия с капацитет 77.4 киловатчаса. Възможно е окачването да бъде пренастроено, но по-сериозни промени не трябва да се очакват.

Обновеният EV6 ще бъде пуснат в продажба през второто тримесечие, а EV6 GT ще се появи през четвъртото. Сродният Hyundai Ioniq 5 беше обновен по-рано тази година, като корейците представиха и неговата N версия, която вече тествахме и за която ви разказахме подробно.
  
   

0 от 500