IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Продадоха Jaguar на кралица Елизабет за смайваща сума

Любимката на нацията лично избрала цветовете и място за дамската чанта

Зашеметяващ Jaguar Daimler, някога собственост на кралица Елизабет II, се продаде за смайваща сума. Ефектният автомобил може да се похвали със странна функция на ръчната чанта, както и с редки контроли в стил Джеймс Бонд.
 
 
Jaguar кралица

Продадена за £103 000 (около 120 000 евро), колата със сигурност е подходящ за кралски особи и дори е персонализирана от покойната кралица. Специална прибираща се табла, вградена в подлакътника между двете предни седалки, служи като перфектен държач за дамска чанта. Освен това има светлини за сигурност, управлявани от набор от контролни бутони като на Джеймс Бонд.
 
 

Jaguar кралица

Интериорът е създаден за комфорт и се състои от стилни седалки от бежова кожа и изумруден килим. Луксозният комплект джанти е не само впечатляващ със своите специални характеристики, но е приятен за окото с елегантния си британски състезателен зелен цвят. Нейно Величество избира дървено покритие на сгъваемите маси за пикник и зелени шевове по тапицерията, за да съответстват на зелените постелки.
 
 

Jaguar кралица

Превозното средство има автоматична скоростна кутия и V8 двигател, способен да достигне 240 км/ч,. За 23 години обаче е изминал изминал само 26 300 километра. Любимката на нацията, чийто смърт потопи британците в истинска скръб, притежава бижуто между 2001 и 2006 година. Атомобилът също е бил управляван от  съпруга принц Филип преди да бъде върнат на Jaguar  Daimler Heritage Trust през 2007 г.

След това от компанията го продават през 2013 г. на частен колекционер, който го пази като очите си в отопляем гараж и го използва 2000 км. Колата предизвика битка за наддаване в Bonhams Cars в Лондон, където неназован купувач плати почти двойно повече от оценката между 50 000 и 60 000 английски лири.
 
 
Jaguar кралица

Говорител на Bonhams Cars каза: „Нейно Величество предпочиташе нюанси на тъмнозелено за украса на превозните си средства, поради което беше избран British Racing Green, като цялостният външен вид остана подобен на други примери на Daimler Majestic LWB, с изключение на светлините за сигурност, които все още функционират по предназначение. 

Кралицата беше известна с любовта си към моторите, като автомобилната й  история  включваше множество Land Rover -  включително този Defender от 2008 г., който се съхраняваше в нейното имение Sandringham Estate . Също и 19-годишен  Range Rover, който също може да се похвали с няколко необичайни и уникални характеристики.

Ето част от „краската флотилия“:

Rolls-Royce Phantom IV State Landaulet (1955)  - приблизителна цена £876 480

Vauxhall Cresta PA Friary Estate (1961)  - £19 995

Bentley State Limousine (2002) - £10 милиона

Lagonda 3-литров Drophead Coupe (1954) - £350 000

Alvis TD21 Series II Drophead Coupe (1961) – £85 000

Land Rover Td5 Defender 130 Hearse (2021) – £114 485

Rolls-Royce Silver Wraith II LWB (1980) - £50 000

Aston Martin DB6 Volante Series II (1969)  - до £400 000
 
 

0 от 500
  • #3
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Sasho ( преди 1 седмица )
    За мен лично това е безценица и определено не е имало фурор. Тази кола би трябвало да достигне поне четвърт милион. Смъртта на кралицата не е потопила никого в скръб, всички знаеха, че тя е смъртна и й е време, просто всички много й се радваха и я харесваха. Британската монархия наистина се радва на любов от хората и дори Чарлс се справя много добре
  • #2
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 седмица )
    Какво означава "краската флотилия"?
  • #1
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 седмица )
    Напълно нормална сума за автомобил на Кралицата. При това персонализиран и почти нов. Да не говорим какви едноднвки предлагат днес "премиум" марките за тези пари.