IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Още една премиум-марка промени електрическите си планове

Cadillac се готвеше да прави само EV от 2030 г., но сега реши, че не може без ДВГ

Американският производител на луксозни автомобили Cadillac отдавна планира да има изцяло електрическа гама до 2030 г., но сега променя електрическите си планове. Вицепрезидентът Джон Рот призна, че компанията ще продължи да продава автомобили с вътрешно горене и след тази дата.


Cadillac


„Електромобилите и колите с ДВГ съществуват заедно от години и ще продължат по този начин още известно време. Трябва да бъдем сигурни, че разполагаме с лукса, да предложим избор на клиентите ни, така че те са могат да посрещнат своите нужди, докато гледаме напред", коментира Рот.

Високопоставени ръководители на Cadillac и на концерна GM по-рано взеха решение, че от 2030 г. марката няма да продава нищо друго освен електромобили. През 2021 г. тогавашният глобален вицепрезидент на Cadillac - Рори Харви, потвърди това. А на въпрос защо Cadillac е променил плановете си, Рот каза, че се вслушва в потребителите.


Cadillac


„Ние винаги се вслушваме в клиента. Все още нашата стратегия е да предлагаме пълно EV портфолио до края на десетилетието, като ще изслушаме клиентите и ще ги оставим те да ни водят“, обясни Рот.

Говорителят на компанията Майк Албано добави, че Cadillac ще разполага с изцяло електрическа гама до 2030 г., но тези превозни средства ще бъдат придружени от предложения с ДВГ. Според него предишното решение за преминаване изцяло към EV до края на десетилетието е било „пожелателна мисия“.


Cadillac


Според анализатори от индустрията, поведението на автомобилните производители, които променят електрическите си планове, е напълно логично с оглед на случващото се на пазара. Ако клиентите им не могат да си купуват електромобили, компаниите трябва да бъдат гъвкави със своите предложения.

„Това, че произвеждате и продавате електромобили, не означава, че някой непременно ще ги купи. Повечето компании умишлено държат ситуацията неясна, защото и те самите не са сигурни какво да очакват от пазара", обясни Сам Абуелсамид, главени анализатор на компанията Guidehouse Insights..


0 от 500
  • #4
    25 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 седмици )
    Алооооу, електрозаблудените, чувате ли какво казва началникът, макар и на леко завоалиран, "политически правилен" език: "така че те да могат да посрещнат своите нужди". Превод: с електрокара не можеш да си посрещнеш нуждите, непотребен, непрактичен предмет, забавление за "напреднали", "модерни", самовлюбени авто "разбирачи", фенове на "новите технологии", натрапени им от самозабравили се "технологични гурута". Продължавайте да си чакате светлото бъдеще, смешни дребни душици...
  • #3
    26 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 2 седмици )
    МитичкЕ,ще има ли Тесла дизел? Какво казва Мъски ?
  • #2
    28 rate up comment 2 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 2 седмици )
    Рано или късно, всички правят като Тойота, а който не - отива в историята.
  • #1
    30 rate up comment 1 rate down comment
    Гост ( преди 2 седмици )
    Има още време,ще размислят и другите автопроизводители.Очаква се първата Тесла с ДВГ.