IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Светът не се е отказал от седаните и Cadillac CT5 го потвърждава

Това е най-продаваният модел на марката на световните пазари

Най-популярният модел на Cadillac през 2023 г. е седан, а не кросоувър. Това съобщи пред репортери Джон Рот, вицепрезидент на глобалното подразделение на Cadillac. Той не посочи конкретни цифри, но разкри, че CT5 е най-продаваният на марката, като това се дължи на Китай, който е най-големият му пазар, както и на САЩ, на които са падат 20% от продажбите на този модел.


Cadillac CT5


В Северна Америка през 2023 година са продадени 18 600 бройки от модела, която е със 17% повече от година по-рано. По ръст на растеж CT5 е на второ място след електрическия Lyriq. В същото време по-малкият - CT4, не можех да се похвали с добри резултати, като неговите продажби са намалели с 1,4% - до 9100 продажби. И докато CT5 беше обновен наскоро, бъдещето на CT4 все още не е ясно.

Джон Рот каза още, че Cadillac Luriq е най-продаваният електрически модел на General Motors на платформата Ultium за последното тримесечие на 2023 г. От този модел на пазара в Северна Америка са продадени 3820 бройки.

Що се отнася до глобалните продажби на Cadillac като цяло, те са се увеличили с 9% през 2023 г. За сравнение, другите марки на General Motors завършиха годината с ръст с 9% за GMC, 13% за на Chevrolet и 61% за Buick.. Общо GM е продал 2,6 милиона автомобила през 2023 г. (+14%), като от тях 75 900 са чисто електрически (93%).


0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Фирмата не дава цифри, обаче шекер Петко яко цифри и проценти.
  • #3
    2 rate up comment 10 rate down comment
    До долния ( преди 3 месеца )
    Общо взето си написал дрън дрън наистина голямо удоволствие е в седана докато чакаш в задръстването или да караш бавно за да зяобиколиш поредната дупка
  • #2
    18 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Седанът има много предимства които разбират само хората които обичат да шофират, удоволствието от колите и знаят какво искат от един автомобил. Не само да бъде бездушно средство за придвижване. Така обаче мислят всички комплексари с високи комбита по 500 коня наречени СУВ и електрички без душа, а само ускорение 0-100.
  • #1
    2 rate up comment 16 rate down comment
    Факт ( преди 3 месеца )
    Да най продаваният модел на марката защото други модели нямат много.Не че светут се е откязал от седана просто седана няма предимства