IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Jeep Grand Cherokee остава без V6 и V8 двигатели

Легендарният модел вече ще се предлага само с 2,0-литров мотор

Американският производител Jeep се готви да обнови един от основните си модели Grand Cherokee, като това ще стане съвсем скоро. Една от големите промени, според изданието Mopar Insiders, ще бъде основна ревизия на гамата двигатели, като след актуализацията Grand Cherokee ще бъде оборудван само с 2,0-литров мотор с 4 цилиндъра в различни варианти.


Jeep Grand Cherokee


В момента семейството на Jeep Grand Cherokee се състои от две основни модификации - стандартна и SUV версия с удължено междуосие и три реда седалки, която се обозначава с буквата L. И ако обикновен SUV е оборудван с 3,6-литров V6 Pentastar с мощност от 294 к.с., за Grand Cherokee L като опция се предлага и 5,7-литров V8 Hemi. Той развива 362 к.с. и струва 4000 долара.

И двата двигателя ще отстъпят място на 2,0-литровия турбо мотор, който Jeep вече използва в базовите версии на Wrangler, например. Тук той развива около 270 сили. Според ръководството на компанията купувачите на SUV само ще спечелят от намаляването на обема. Със сравнима мощност с 3,6-литровия V6, моторът с 4 цилиндъра консумира по-малко гориво и отделя по-малко вредни вещества.

В допълнение, отказът от големите атмосферни двигатели ще позволи на концерна Stellantis да подобри средните показатели за ефективност на марката.

В същото време се очаква в гамата да остане сегашния хибриден силов агрегат който се базира на двигател със същия обем и развива 381 к.с. Той обаче ще бъде инсталиран само на Grand Cherokee със стандартно междуосие - удълженият SUV няма да има бензиново-електрическо задвижване.

0 от 500
  • #12
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 седмици )
    "Продължавам от (5). Обаче" - Продължавай към някоя пропаст и спри да пишеш глупости ...
  • #11
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 седмици )
    Супер двигател ... за Rav4-ка, деот е с 300 кила по-лека и далеч по-аеродинамична.
  • #10
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 седмици )
    " От кога минаването на разстояния е свързано с обема на двигател и мощтност? Пълно е с драскачи, които си ходят до село!" - От 1886-та насам...
  • #9
    3 rate up comment 0 rate down comment
    До 5 ( преди 2 седмици )
    Живота на един голямообемен двг е много по голям от този на малък двг а в канадаката пустош да закъсяш е най малкото което желаеш
  • #8
    0 rate up comment 3 rate down comment
    Тъмно ( преди 2 седмици )
    От кога минаването на разстояния е свързано с обема на двигател и мощтност? Пълно е с драскачи, които си ходят до село!
  • #7
    1 rate up comment 0 rate down comment
    До 4 ( преди 2 седмици )
    Колкото по-висока скорост, толкова по-високи наказания. Само в България можеш да минеш метър. Но пък кой производител мисли за България, когато проектира коли.
  • #6
    8 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 седмици )
    Продължавам от (5). Обаче, като любител на големи двигатели, ми харесва ресурса, който имат, звука им, както и възможностите им в контролирана среда :)
  • #5
    6 rate up comment 3 rate down comment
    До 4 ( преди 2 седмици )
    Ако си на състезание - да. Ако се състезаваш по обществените пътища обаче - си завършен оли.го.френ. И съвременните по-скромни агрегати са способни да вземат дадени разстояния за същото време, за което и по- и най-мощните го правят, защото се движат според същите ограничения по пътищата, които важат за абсолютно всички.
  • #4
    4 rate up comment 6 rate down comment
    До 2 ( преди 2 седмици )
    Колкото повече мощност имаш това значи по висока скорост и по малко време занизминаване на дадено разстояние.
  • #3
    9 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 седмици )
    Лошото е, че това са мотори за САЩ, в Европа, ще са миксерите на Стелантис.. където 1.6 е най- големия. Пълна подигравка. А се смееха, че Нива ползва 1.5 75кс от преди 30г... Еми 1.6 120кс.. модерен нема да е по-добре