IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

7 аромата в колата, които подсказват за повреди

При някои от тях е задължително да спрете веднага и да потърсите майстор

Аромати като при изгоряла пластмаса или развалени яйца може да са признаци на проблеми с колата, чиито ремонти ще струват хиляди. Специалисти от GM Parts Direct разкриха истинското значение зад някои от най-търсените автомобилни миризми - според класацията на Google.
 
 
мирис

Знаейки какво означава всеки от тях, може да ви помогне бързо да оправите автомобила и да избегнете опасни повреди. Затова усетите ли някой от следните аромати, никога не ги пренебрегвайте. А при някои спрете директно и потърсете майстор.

 

Развалени яйца

Шофьорите може би са апознати с миризмата на развалени яйца от кухнята. Те с право биха се притеснили, ако се появи в колата им. И то основателно. Ако например катализаторът е запушен или започва да се поврежда, колата ще отделя повече нефилтрирани замърсители, включително сероводород, който е отговорен за аромата на яйца.

Те са доста скъпи, поради което често са мишена на крадци. Но цената на катализатора или ремонта му е нищо в сравнение с нази на пълна смяна на изпускателната система, която може да е необходима, ако проблемът остане нерешен.

 
мирис развалени яйца


Горяща гума

Най-вероятният виновник за миризмата на изгоряла гума е прегряването на спирачките, особено ако наскоро сте били в трафик с много спирания и потегляния. Това често върви ръка за ръка с износени накладки, така че внимавайте за скърцащ звук при забавяне като друг индикатор.
За щастие, този проблем е евтин за ремонт, а и сгодините задължителен. 

Ако миризмата обаче продължава или се издига дим от друга част на колата, незабавно я закарайте в серзиз.
 

Горящо масло

Както може да очаквате, тази миризма често се причинява от теч на масло. Тръбопроводите, минаващи през двигателя, са осигурени от всякакви уплътнения и уплътнения, които могат да се износят с течение на времето и да причинят проблема. Ако усещате силна миризма или нивото на маслото спада бързо, накарайте механик да погледне и да види дали може да открие теча. Но първо спрете веднага и изключете двигателя.

Не забравяйте да проверявате маслото си редовно, в идеалния случай веднъж седмично. И да доливате, когато е необходимо. Знае се, но да припомним, ако нивото на маслото ви падне твърде много, двигателят  може да блокира, а  замяната му струва майка си и баща си.

 
проверка на маслото

 

Миризма на сладко

Кленовият сироп не е честа гледка в колите, така че ако децата ви не похапват на задната седалка палачинки с такъв, мирисът говори за проблем с двигателя.  Обикновено охлаждащата течност мирише подобно на вкусния дресинг. Жизненоважно е да предотвратите прегряване на мотора, така че течът трябва да бъде открити спрян веднага.

 

Мухъл

Това е доста просто: ако колата ви мирише на мухъл, значи е мухлясала някъде. Причините могат да варират от запушен дренаж до запушен въздушен филтър. Това прави вашия двигател идеалната среда за размножаване на мухъл. Не само мирише неприятно, но и може да предизвика алергии или астма у пътниците.

За щастие, можете да смените въздушния филтър за тънки пари. А акотогава мирисът не изчезне, проверете колата щателно за други точкии на влага.

Метал

Силният метален аромат може да бъде причинен от няколко различни неща, но най-често срещаният виновник е износването, било то на спирачките или на двигателя. Проверете колата професионално преди механичният проблем да стане още по-сериозен и по-скъп за отстраняване. Направите ли го, ще минете със  сравнително лесен ремонт или подмяна на част. И не чакайте, защото парите са лесна работа. Мирисът може да предхожда отказ на спирачки при висока скорост.
 

Tesla пожар


Горяща пластмаса

Това трябва да е сравнително разпознаваемо. Миризма на изгоряла пластмаса най-често това ще означава някаква форма на електрическа повреда. Но това е изклюително опасно за автомобила. Експертите призоваха: „Спрете веднага и изключете двигателя, ако усетите миризма на горяща пластмаса, тъй като електрическите проблеми могат да доведат до бърз пожар”.
 
 

0 от 500
  • #3
    5 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 седмица )
    пролетта дойде къде си ве момче има решение на проблема пускате по силно музиката и отваряте прозорците нито шумове нито миризми ще ви притесняват така че радвайте се на живота докато не сте си купили волво джереми кларксон
  • #2
    12 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 1 седмица )
    Ако мирише на изгоряло и карате Тесла,бягайте далече.
  • #1
    10 rate up comment 0 rate down comment
    Име Презиме ( преди 1 седмица )
    Ако често мирише на феродо, повредата най-вероятно е в задкормилното устройство.