IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi иска да възстанови доверието в автопилота

Германците си партнират с Applied Intuition за разработка на нови системи

Общественото доверие в технологията за самостоятелно шофиране претърпя сериозни метаморфози през последните месеци, като по-конкретно това се случи след поредица от нашумели инциденти в САЩ, някои от които с фатален край. Но сега, новото партньорство между Audi и Applied Intuition има за цел да разреши ключови проблеми с безопасността на такива системи за използване в бъдещите автомобили.


Audi / Applied Intuition


Въпреки че може да не сте чували за Applied Intuition преди, компанията работи с повече от дузина големи производители на автомобили. Заедно с Audi, компанията работи за създаването на унифицирано решение в подкрепа на разработването, тестването и внедряването на системи за автоматизирано шофиране за бъдещите Audi-та.

И двете компании се стремят да ускорят процеса на разработка на функции за автоматизирано шофиране и да намалят разходите с решения за моделиране от край до край и управление на данни. Тази рамка също така ще използва експертния опит на Audi в системното инженерство, базиран на познати сценарии, за да поддържа всички настоящи и бъдещи регулаторни изисквания.

Нито Audi, нито Applied Intuition казаха колко дълго ще продължи партньорството им. Също така остава неясно кога съвместното им решение за функциите за автоматизирано шофиране ще бъде готово и ще започне да облагодетелства бъдещите модели на Audi.

„Експертният опит както на Applied Intuition, така и на Audi създава взаимни ползи за предоставяне на висококачествени автоматизирани функции в световен мащаб, независимо от софтуера, който предоставяме на нашите клиенти “, каза изпълнителният вицепрезидент на Audi по инженеринг - д-р Геро Кемпф.

Според него решението на Applied Intuition дава възможност за автоматизиране на работните потоци при проектиране въз основа на сценарии, управлявани от данни, и адаптиране на съвместно разработени приложения за цялостно управление на високопроизводителни, критични за безопасността системи.


0 от 500