IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Citroen C3 Aircross идва в два варианта

Френският компактен SUV осигурява още 20 сантиметра вътрешно пространство

Визията, платформата и двигателите се променят, но не и свежият и оригинален стил, белязал успеха на  Citroen C3 Aircross. Френският B-SUV, пуснат на пазара през 2017 г. и актуализиран с няколко рестайлинга, е готов да премине към второто поколение.
 
 

citroen c3 aircross

Днес изтекоха  някои изображения от предварителния изглед. Моделът ще се появи на европейските пазари през лятото. Видно е, че наследява повечето от естетическите и механични решения от седана C3. Той ще се прави върху платформата Smart Car, основата за малките автомобили на Stellantis Group (също предназначени за новата Panda). Тя първоначално беше проектирана само за електрически, но също така е способна да приема хибридни автомобили.
 
 

citroen c3 aircross

Вероятно този елегантен SUV ще бъдe като новия C3. Ще се предлага 100% електрически със 113 коня и 44 kWh литиево-желязо-фосфатни батерии, които гарантират 320 км максимална автономност. Или 48-волтов мек хибриден бензин, поверен на добре познатия трицилиндров турбо 1.2 PureTech.

Въвеждането на новата платформа наложи по-големи размери за  Citroën C3 Aircross , който „расте“ от 4,16 до 4,39 метра дължина. Над 20 см повече в полза на вътрешния обем, което позволява на френския компактен SUV да предлага 7 места, благодарение на две сгъваеми седалки в багажника. 

Новият силует на C3 Aircross обещава по-голям просвет, по-висока позиция на водача за по-добра видимост. Не са публикувани изображения на интериора, но вероятно ще са е подобен на този при на седана - централен 10,25" сензорен монитор и цифров инструментален панел, ограничен до горното ниво на арматурното табло. Повече информация за новото поколение на C3 Aircross ще бъде съобщена с наближаването датата на дебюта, очаквана през лятото на 2024 г.
 
 


 

0 от 500