IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz C-Class също ще има електрически аналог

Германската марка подготвя нов компактен седан на ток

Германският автомобилен производител Mercedes-Benz работи върху нов компактен електрически седан. Наскоро фотографи заснеха прототип на бъдещия модел на марката време на тестове.


Mercedes-Benz


Електрическият седан, облечен в плътен черно-бял камуфлаж, ще получи мултимедийната система MBUX Hyperscreen с два дисплея в купето. Освен това, съдейки по снимките, новият Mercedes-Benz има волан с три спици.

В салона се виждат още тънки вентилационни отвори и камера. Интериорът на автомобила като цяло е проектиран по т.нар. минималистичен дизайн, но без да се правят компромиси с лукса.


Mercedes-Benz


Понастоящем малко се знае за новия електрически аналог на C-Class, но източници от компанията казват, че той ще се прави на платформата MB.EA вместо на модулната MMA архитектура, която е в основата на сегашния CLA. Това означава, че новата електрическа кола със сигурност ще има 800-волтова електрическа архитектура, която ще осигурява бързо зареждане с помощта на DC зарядни устройства.

Стратегията на Mercedes-Benz за именуване на електрическата C-класа също остава неясна, тъй като висши служители на марката изразиха желание да се отдалечат от номенклатурата на имената с буквите EQ.


Mercedes-Benz


Новата електрическа C-Class може да дебютира още тази година. Продажбите ще започнат през 2025-а, като потенциално ще достигнат до пазарите като модел от 2026-а. След това можем да очакваме и по-мощна AMG версия.


0 от 500