IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Изненада: Alfa Romeo промени името на Milano

След обвиненията на италианското правителство, малкият SUV става Junior

Идеята на Alfa Romeo да кръсти най-малкия си SUV и първия електромобил в гамата Milano се оказа пълен провал. След като италианското правителство обяви избора на име за незаконен, компанията-производител реши да прекръсти модела на Junior.


Alfa Romeo


Групата Stellantis беще обвинена от италианския министър на икономическото развитие Адолфо Урсо, че е е измамила клиентите, като е кръстила кола, произведена в Полша (Milano ще се произвежда в полския завод на Fiat), на италиански град. Затова и Alfa Romeo взе историческо решение, с което да „успокои обстановката“, като обяви, че новият модел от сега нататък ще се нарича „Junior“.

Урсо беше категоричен, че автомобил с името Milano не може да се произвежда в друга държава. Той беше категоричен, че тома е забранено от италианския закон, въведен през 2003 г., който гласи, че „това са подвеждащи твърдения, които са изрично свързани с географски означения“.


Alfa Romeo


Alfa Romeo реши да не коментира коментарите на министъра, преди да преразгледа следващите си стъпки. Вместо това днес беше свикана пресконференция, на която самият изпълнителен директор Жан-Филип Импарато заяви, че името на модела ще бъде сменено.

„Решихме да променим името, въпреки че знаем, че не сме длъжни да го направим, защото искаме да запазим положителните емоции, които продуктите ни винаги са предизвиквали, и да избегнем всякакъв вид спорове", заяви Импарато..


Alfa Romeo


Новото име „Junior“ също има много общо с Alfa Romeo - след успеха на Giulia и нейната купе версия Giulia Sprint GT, проектирана от Giugiaro за Bertone, Alfa Romeo искаше да се хареса на по-младата публика и така на 26 септември 1966 г. в Балоко е представен модела GT 1300 Junior. Той се задвижва от 1290-кубиков двигател, който осигурява 89 к.с. От модела за продадени 92 000 бройки.


0 от 500
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Sameman ( преди 2 седмици )
    Има нещо много объркано в конкретния дизайн на Алфа. Алфа е с изчистен дизайн, елегантен, без излишни елементи, силно емоционален. Това тук все едно е генерирано от AI, без душа.
  • #4
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 седмици )
    Да го прекръстят на "Медиоланиум".
  • #3
    3 rate up comment 2 rate down comment
    До 1 ( преди 2 седмици )
    Е пак е по добре от ребрандирано фау ве както искаше Пиех
  • #2
    0 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 2 седмици )
    Сега остава да проверят дали няма други брандове, че и дори компании с това име. Аз се сещам за няколко. Та пак ли ще го сменят това име, или ще го допълнят с нещо друго например junior gt, или ще изкупят всички конглокенти на бранда!!
  • #1
    9 rate up comment 6 rate down comment
    Срам за марката! ( преди 2 седмици )
    Каква Алфа Ромео е това ребрандирано Пежо?!С лепене на емблеми няма да стане!От Фиат го разбраха и португалеца ще го разбере, ако не да закриват или да продават на китайците и до там!