IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche запазва V8 двигателя и през следващото десетилетие

По-строгите разпоредби за шум ще направят мотора по-тих

Автомобилните производители масово съкращават предлаганите от тях ДВГ, но Porsche, например, не е готово за пенсионира своя V8. Въпреки все по-строгите разпоредби за вредните емисиите, инженерите от Цуфенхаузен са една крачка напред. Те вече са променили мотора, за да да отговаря на стандарта Евро 7, въпреки че неговото влизане в сила беше отложено от 2025 за 2030 г.


Porsche V8


В интервю за австралийското списание Car Sales, шефът на проекта Porsche Panamera - Томас Фраймут, разкри, че компанията му разработва нови компоненти, за да може двигателят да бъде съвместим с Евро 7. Той обаче е уверен, че всичко върви по план и инженерите ще се справят.

В Porsche няма да разчитат на хибридна настройка, за да поддържат V8 жив, тъй като стандартът Евро няма да е толкова строг, колкото първоначално беше предложено. Въпреки това има други разпоредби, които ще принудят инженерите на марката да направят някои нежелани от тях промени.

Като пример Фраймут посочи максимално допустимото ниво на шум от отработените газове, което, според него, ще продължи да намалява през годините. Той обаче допълни, че в Porsche не очакват да продадат толкова много автомобили с 4,0-литров двигател с двойно турбо до края на десетилетието.

Представителят на германският автомобилен производител прогнозира, че електромобилите ще представляват повече от 80% от годишните продажби до 2030 г. Фраймаут обаче допълни, че постигането на тази цел зависи „от търсенето на нашите клиенти и развитие на електромобилността в съответните региони на света."


0 от 500