IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нова услуга за премиум-таксита тръгва в София

Volt ще използва хибридни и електрически модели на BMW

Нова премиум такси услуга започва да работи на територията на София. Тя се казва Volt и официално беше представена в шоурума на „М Кар София“, където на шофьорите бяха предадени първите автомобили.


Volt


Volt е резултат от партньорството между „УниКредит Лизинг“, „М Кар София“ и група инвеститори, които застават зад проекта. Новата услуга предлага на бъдещите си клиенти достъпен лукс и комфорт, благодарение на хибридни модели BMW 5-Series. Тя е насочена както към жители на града, така и към негови гости, както и към корпоративни клиенти, които искат комфортно пътуване за своите служители и клиенти.

Идеята на създателите на Volt е да предоставят на пътниците неповторимо преживяване, а не просто такси услуга. Шофьорите на Volt винаги са в униформа и отварят всеки път вратата на своите клиенти, а в купетата на автомобилите винаги има вода и премиум списания за пътуващите, както и луксозен парфюм.


Volt


Пътниците могат да персонализират своето пътуване още по време на поръчка през мобилното приложение на Volt , като например да заявят конкретно радио или да посочат пътуване в максимална тишина и без разговор с шофьора. Те може да бъдат посрещнати в купе, което е затоплено или по-студено, в зависимост от личните им предпочитания.

Тези и много други екстри имат за цел да отговорят на изискванията на конкретна аудитория в столицата, като по този начин компанията не се конкурира с вече наличните такси компании от масов характер. Първоначалните планове на Volt включват стартиране с над 200 премиум хибридни и електрически автомобили, а дългосрочната цел е да достигнат до 400 автомобила.


Volt


С пускането на максимален брой автомобили компанията има за цел запазване на контрола върху качеството и ексклузивността на услугата, както и максимално много работа за своите шофьори. Във Volt си поставят амбициозни цели и вярват, че ще допринесат за положителна промяна в транспортното преживяване на всички, които ползват такси услуги в столицата.

0 от 500
  • #22
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 седмици )
    Може и да стане. Това зеленото като го гледам е от 2020, което значи, че са коли на цената на Киа Сийд, а ще таксуват тройно.
  • #21
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Лудория до VAYK ( преди 4 седмици )
    "Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да купуват неща, които не искат, само за да впечатлят хора, които не харесват. - Уил РоджърсМного мои познати и колеги правят така. За мой късмет, малко от роднините ми и приятелите.
  • #20
    6 rate up comment 0 rate down comment
    VAYK ( преди 4 седмици )
    Нормално в такава луксозна страна с една от най високите покупателни способности в ЕУ да се предлага и такава услуга! А сега сериозно, инвеститорите са имали пари, дали са ги, М Кар са направили добра сделка!
  • #19
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Радев ( преди 4 седмици )
    Не разбирам защо е този хейт? Какво лошо има човек да пътува комфортно щом може да си го позволи?
  • #18
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Лудория ( преди 4 седмици )
    Премиум списание - Forbes. ;) Някъде по-широко са отразили представянето на услугата. И минерална вода за из път. :)
  • #17
    10 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 седмици )
    "премиум списания" избива рибата
  • #16
    14 rate up comment 1 rate down comment
    Цената ( преди 4 седмици )
    Ще ги чакаме у mobile.bg след година две.
  • #15
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Коко ( преди 4 седмици )
    Дано да им провърви на хората, но според мен този проект е обречен на неуспех. 1. Който има достатъчно голям бюджет няма да разчита на подобни услуги, а направо си има свой автомобил с шофьор.2. След първата година при интензивно ползване, ако въобще има такова, автомобилите ще са безкрайно амортизирани и.3. Изключително ми е интересно как мениджърите ще селектират таксиметровите шофьори. Скромното ми мнение е, че т3 е най-проблематична.Иначе успех!
  • #14
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Лудория ( преди 4 седмици )
    И да питам нещо, че не ползвам таксита. На друго място имаше снимка на цените. Какво са "цена повикване" и "първоначална такса"? В смисъл, ако го спра на улицата, ще имам "първоначална такса", а ако го извикам чрез приложение/обаждане ще имам "цена повикване" ли? И е посочена цена на километър извън града 0 лв.? Извън София е безплатно ли!?
  • #13
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Лудория ( преди 4 седмици )
    Ако си намерят достатъчно клиенти, ще съществуват. В София не е като да няма по-богати хора. Преди време бях попаднал на история за някакъв, който си купил някакво скъпо БМВ и го карал като такси в Бургас. Хората се кефели да пътуват с него и го ползвали много. Пък и то си пишеше, че шофьорите са минали доста интервюта, преди да ги вземат. 400 коли са множко за София, но това няма как да го знаем. Навярно са с направили анализ за бизнес плана. То да не е заведение за пица на парче - ако стане.